Programma de Reggehof

Hieronder ziet u een overzicht van de komende periode van de Reggehof:

CINEKIDSFESTIVAL
In de herfstvakantie draait Filmhuis Alleman in het kader van het Cinekidfestival vier films.
Maandag 22-10-18  15.00 uur  Koningin van Niendorf   9+
Dinsdag  23-10-18  14.30 uur  Beeldspraak      3+
    15.30 uur  De grote boze vos en andere verhalen 6+
Zondag    28-10-18  10.30 uur  De Buurtspion      6+
 
De entree voor alle films is € 2,00 en bij de films voor de categorie 3+ en 6+ hebben begeleiders gratis toegang;
Koningin van NIendorf
 9+ / Joya Thome / Duitsland, 2017 / 68 min / Nederlands gesproken
Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze mee doen met de jongensbende van het dorp, maar Lea mag er pas bij als ze bewezen heeft niet bang te zijn. Het is niet alleen het begin van spannende belevenissen en onverwachte vriendschap, maar ook van de ontdekking van volwassen geheimen.
Beeldspraak
 
3+ / 45 min / Nederlands gesproken
Het Cinekid Festival is voor jong en oud, en voor de allerkleinsten hebben we dit jaar iets nieuws. In Beeldspraak kunnen zij de verfilmingen van vier bekende prentenboeken zoals o.a. Fred & Anabel en Wij gaan op berenjacht zien. De voorstelling duurt drie kwartier en deze korte films zijn geschikt voor kinderen van 3 jaar of ouder.
De grote boze Vos en andere verhalen
 
6+ / Benjamin Renner & Patrick Imbert / Frankrijk, 2017 / 80 min / Nederlands gesproken
Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.
De Buurtspion
 
6+ / Karla von Bengston / Denemarken, 2017 / 77 min / Nederlands gesproken
Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.
PERCOSSA   “Bam!” 
Slagwerk/Muziek/Muziektheater
Vrijdag 26 oktober Aanvang: 20.00 uur       Entree: € 23,50 inclusief pauzedrankje
 en garderobe
Percossa, uitgeroepen tot beste slagwerkgroep van 2017, maakt muziek en theater met traditionele instrumenten van over de hele wereld, maar dit keer ook met alles wat het publiek aan huis-tuin-en-keukenspullen meeneemt. Daag Percossa nu zelf uit, en neem uw tandenborstels, kinderwagens, buisjes, klompen of wat dan ook mee naar de voorstelling en de mannen van Percossa – ‘zeer virtuoos en goed op elkaar ingespeeld’ (Theaterkrant) –  zorgen ervoor dat het dak eraf gaat!
Vier mannen voor wie het ritme geen geheimen meer kent.
Ieder brengt zijn eigen specialiteit mee en zo ontstaat er een groep die uitblinkt in virtuositeit en verscheidenheid. Een voorstelling van Percossa is als een rit in een achtbaan; omhoog en omlaag gaat het met altijd onverwachte bochten terwijl er uit het niets een looping kan opduiken. Met duizelingwekkende snelheid sleurt Percossa zijn publiek mee van de ene opwindende soort slagwerkmuziek naar de andere.
Opzwepende muziek uit Afrika maar ook ontwapenende melodische thema’s, imponerend Japans slagwerk maar ook hypnotiserende Minimal Music, Jazz en Funk en Dance kortom alles wat slagwerk zo aantrekkelijk maakt. Die muzikale kracht van Percossa wordt tot overdonderende proporties opgeblazen door de theatrale zetting.
Slagwerkgroepen zijn er zoveel in de wereld, van Percossa is er maar een.
Uit alles, echt alles, kan Percossa klank en ritme krijgen
De Volkskrant
PIEPSCHUIM   “Grote Woorden” 
 
Cabaret
Let Op Actie!   *
Zaterdag 27 oktober Aanvang: 20.00 uur       Entree: € 19,00 inclusief pauzedrankje
en garderobe
Het 247ste programma Grote Woorden van PIEPSCHUIM is meteen het allerbeste. Het combineert op een UNIEKE wijze ALLE theaterdisciplines tot een ONGELOOFLIJKE show met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog NOOIT heeft een voorstelling zoveel ongeloof gegenereerd. En nog NOOIT is een show zo omarmd door het grote publiek!
Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN. Punt.
Maakt het eigenlijk uit of het waar is wat hier staat? Als u het bovenstaande moet geloven, kunt u grote woorden verwachten. Maar waarschijnlijk is dat niet waar. Net zoals dit zeker niet waar is.
* Actie:
Indien u tegelijkertijd kaarten koopt voor de voorstelling van Zoutmus ( Vr. 19 oktober a.s.) en van Piepschuim (Za. 27 oktober) krijgt u de kaarten voor de 2e voorstelling voor de helft van de prijs.