Pub Quiz Senioren weer een uitdagend succes

Woensdagavond zat de conferentiezaal van De Marke opnieuw vol met enthousiaste deelnemers voor een nieuwe ronde pub quiz voor senioren. Bij binnenkomst van de zaal kreeg iedereen een speelkaart met nummer, waardoor mooie gemengde groepen ontstonden.

De quizmasters Alfons Assink en Paul Wegdam hadden opnieuw een heel gevarieerd vragen en opdrachtenpakket samengesteld. Het zorgde voor een gezellige avond met een geanimeerd groepsgebeuren. Regelmatig hoorde je kreten waarom het geheugen juist nu iemand in de steek liet bij een vraag of opdracht over foto’s uit de kindertijd van bekende Hengeveldenaren. Maar ook vragen over geluidsfragmenten van heel bekende liedjes of stemmen van bekende tv-persoonlijkheden; het antwoord moest soms van ver komen. En wanneer was ook alweer de 80-jarige oorlog en hoelang duurde die?

Ingespannen groepswerk, mooi om te zien. En natuurlijk werd ouderwets gespiekt en werd er quasi verontwaardigd gereageerd bij foute antwoorden die men eigenlijk best wel goed vond. Een heerlijke actieve, hersen krakende avond waar de tijd ongemerkt snel voorbij ging.
En de winnaars? Die gingen naar huis met een zakje gouden (chocolade) munten terwijl de poedelprijswinnaars een (bijna koninklijk) lintje kregen opgespeld. Volgend jaar meer.