Revue 2018; de techniek staat voor niets

Over twee avonden wederom ver over de 1000 bezoekers die zich op konden maken voor een avondvullend en gevarieerd programma. Beide avonden vermaakten de artiesten het publiek tot rond middernacht waarbij de pauze zelfs ingekort werd. Het kortste optreden was van Lil Bennie; na 10 seconden verdween hij al van het podium…. Hij kwam echter terug op spectaculaire wijze met een imitatie van Tina Turner!
Vele Wegdammers werden weer op de hak genomen: Ans Varenbrink, Han ter Woorst, Andre alias Spock Scholten, Jon Klein Breteler, Tristan Peters, te veel om op te noemen. De techniek had een belangrijk aandeel van het succes in handen. Brian Grefte en Frank de Wit die in een luchtballon boven Hengevelde telkens van hoogte verwisselden en vanuit de lucht diverse taferelen gadesloegen; Een film van Bas Kuipers over drie Hengeveldenaren die in de ruimte verbleven om Hengevelde te redden en natuurlijk het licht en geluid van SO Nice die ieder decor mogelijk maakten! (ZIE DIT FOTOALBUM)
Gezien het applaus was het verrassende hoogtepunt misschien wel:
De solo dans act van Sanne Assink! Het werd enigszins aangekondigd als een dansfeest ‘hand in ’n tuc maar dat was het allesbehalve! Super strak werd de evolutie van de dans uitgebeeld waarbij menigeen gezien de mogelijkheden de gekozen achtergrond als een minpuntje hebben ervaren; Zo goed werd zij bevonden!
Wat zat er nog meer in het programma?

Teun Storttelder in actie
 
Wat te denken van Radio Rotonde met geheime zender DJ Frank de Wit achter de microfoon. Liederen als ‘Ik word niet blijer van Annie Schreijer’, een lied over het ineenstorten van de kap van Edo Pelle en de Bloom’n Keals. (Teksten zie fotoalbum)

De kuiertone van Frank de Wit, waar hij volgens presentator Bart Eshuis zelf nogal sceptisch over was maar de scepsis kon gelijk in de ijskast na de enthousiaste reacties uit de zaal.

Elk jaar is er een Hengevelds bedrijf aan de beurt; TNTspeeltoestellen van Jos ter Haar was deze editie “de gelukkige”. Medewerkers Robin Eijsink, Arjan van Til en Michel Hoesstee waren eveneens ‘de dupe’.

Houtdorp; illustere namen als Bas Screever, Tristan Peters, Jon Klein Breteler, Rob Doeschot, Esmeralda Oude Meijers en Thijmen Walhof moesten het ontgelden.

Het wel en wee bij Varenbrink, waarbij men terug in de tijd ging met namen als Wilmken van ’n Diekert, Karel Varenbrink en Mackey Wegdam als in een recenter verleden met namen als Simone Keuper, Nico Wielens en Gait Goorden. Het loopje en de vaste uitspraken van Ans waren Merle Kuipers op het lijf geschreven. Deze sketch werd afgesloten met een ode aan ‘oonze Ans’ onder leiding van Merle Kuipers, oud-werkneemster en debutant bij de revue.

Tussendoor was er nog de vuur act van de zojuist genoemde Merle en een quiz als de slimste mens van Hengevelde waar Jules Aarnink, Ben Eshuis en Veronique Beuving werden nagedaan met als jury de droge Erik Kamp en de hieperdepiep Ans Varenbrink.

De afsluiter bracht het publiek op de banken: Tribute tot he Legends met zeer uiteenlopende imitaties als het om genres gaat: Prince, Motorhead, David Bowie, Aretha Franklin en Amy Winehouse.
 
De act waarbij de verschillen tussen man en vrouw subtiel naar boven kwamen
 
De Hengeveldse Tina Turner
 
De 'tennis' kwam ook nog voorbij waarbij Chantal Effink, Lisette Kuipers, Antoinet Nollen, Herbert Brummelhuis en Kevin ten Buuren 'werden behandeld'.