De Hengeveldse Revue: De debutanten parade en veel meer!

De revue 2023 is weer achter de rug. Het opruimen moet beginnen, de Koning komt eraan. Twee avonden waarbij alles wat er in een dorp mogelijk is samenkwam.

Rolf Kuipers

De prins is bekend, de artiesten zijn aan het uitblazen van een drukke periode. Wat hebben we genoten.

De tip tijdens de afsluiter van de vorige revue is door menig Wegdammer  ter harte genomen, met name door de spreker zelf. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat dit aan de orde zou komen, en zo geschiedde.
Het was een revue met zang, dans en persiflages van dorpsgenoten waarbij de lichaamstaal soms al voldoende was om te achterhalen om wie het ging, aldus Philip Essink…..

ZIE DIT FOTOALBUM

De aftrap was voor de nieuwe voorzitter van carnavalsvereniging de Höftemennekes Rolf Kuipers die het openingswoord als debutant meer dan voortreffelijk deed.

 

Sanne ten Thije en Milly Hendriks

Het eerste optreden was van Milly Hendriks en Sanne ten Thije. Een parodie van Opzij van Herman van Veen waarbij bleek dat op vakantie gaan een hele klus kan zijn. Milly gaf gelijk een visitekaartje af als een van de uitblinkers van de revue.

Wegdammers door de douane, het heeft soms wat voeten in aarde Brian Grefte, Roos Tuinte en Iris Leferink

De douane act, waarbij enkele Wegdammers op de hak genomen werden door de inhoud van de koffers.
Vervolgens enkele filmpjes op het grote scherm waarbij vakantie vierend Hengevelde plaatsen als Mallorca en Ibiza onveilig hebben gemaakt. De sociale media sloten aan bij de uitspraak van afgelopen jaar: Lekker veel domme dingen doen.

Daarna was de eer aan onze dansmariekes. In nieuwe kledij lieten zijn zich van hun beste kant  zien op een compilatie van DJ Retlow waarbij vanuit het publiek de opmerking viel:
“Zo heb ik ze al heel veel jaren niet meer gezien!”.

Anke Gerritsen, Milly Hendriks en Judith de Witte

Tussen alle grappen en grollen door werd er stil gestaan bij het overlijden van Debbie Bebseler. Vele jaren een vaste kracht bij de Hengeveldse revue. Haar voorkeur wat rollen betreft was: Domme dingen doen op het podium.
Debbie heeft veel herinneringen gemaakt in ons dorp, ze is er geboren en getogen. En vele dorpsgenoten maakten herinneringen met haar. Je zag haar niet alleen bij de Revue, maar ook achter de bloemen en in haar ouders winkel, bij De Witte en later de Gebrande Waateren, ze hielp bij het Kroamschudd’n, lid van de motorclub, vrienden en vriendinnen te over in het dorp, nichtje van diverse Hengeveldenaren en ga zo maar door.

Het lied Sound of Silence werd ter gehore gebracht:

Hello darkness, my old friendI’ve come to talk with you again………

Thijs Blanken en Jacco Kiezenbrink

Het bruggetje vanuit Debbie naar de volgende act was: Domme dingen doen. Twee mensen die elkaar na lange tijd weer eens tegenkomen en wel bij de bushalte. Het gesprek gaat over een verslaafde die druk bezig is om terug te keren in de maatschappij. Het bleef even onduidelijk waar het verhaal naar toe ging, maar na verloop van tijd viel het kwartje wat tot hilariteit in de zaal leidde.

Vlnr Wout Nollen, Pleuni Pelle, Gijs Velthuis, Kasper Put, Hielke Brummelhuis en Roos Tuinte

De zondagmiddagploeg, wekelijks aanwezig zijn in het café van 18:00 tot 23:00, minimaal 6 weken achtereen en anders:
Een liter frituurvet opdrinken. Ook als je te laat bent.

Hier werden weer enkele Hengeveldenaren nagedaan waarbij met name Hielke Brummelhuis tegen zijn natuur in moest spelen. (Iemand die heel rustig is en wat langzamer praat...) Dit ging hem prima af trouwens, zoals zo veel deze avond.

Frank de Wit

De kuiertonne van Frank de Wit. Zijn eigen Nieuwstraat kwam aan bod, diefstal op Marke III, de verkeerstoren van Nollen. Maar ook de tip om spinnenwebben weg te krijgen in het hoge huis van Mike te Wierik. benieuwd? Vraag het Frank!

Uitblinker van de avond Hielke Brummelhuis en Rob Wissink laten de beentjes zwaaien

De dans act met Rob Wissink, debutant Hielke Brummelhuis, Anke Gerritsen, Milly Hendriks en Sanne ten Thije. Wat lieten de dames en heren zich gaan. Dit had menigeen dit 5-tal niet uit de mouwen geschud! Hulde!

Wie herkent ze op basis van deze foto?

Na de dans weer een aflevering van Wegdram’n. De filmpjes die tot veel hilariteit hebben geleid, alleen al bij het maken  zelf bleek bij het vertonen van de bloopers.

Marcel, Ronald en Judith de Witte

Na Wegdram’n was het tijd om even aandacht te besteden aan Marcel Kuenenger en Ronald Rikkert. De kanjers van achter de coulissen waren voor even in de spotlights. Ronald stopt na maar liefst 27 jaar de artiesten op de wenken te hebben bediend, Marcel na 14 jaar.

Vlnr. Stijn ten Heggeler, Gijs Velthuis, Laura ten Thije, Rob Wissink en Brian Grefte

Slaamp FM, de geheime zender keet van Hengevelde. Het leverde vijf liederen op met een echt goed optreden van Stijn ten Heggeler als de afsluiter. Wat bij heel Hengevelde in de lijn der verwachting lag,: De affaire van de laatste jaren kwam er aan bod.

Misschien wel de beste van de avond, Milly Hendriks met Thijs Blanken

Hier werden er enkele Hengeveldse ondernemers gepersifleerd waar de kringloopwinkel in Bentelo de grote concurrent van de Hengeveldse middenstand zou zijn. De voorzitter van ondernemersvereniging SIO zou in de bosjes liggen en alles doorbrieven naar diversen ondernemers in Hengevelde. De klanten in de kringloopwinkel waren allen Hengeveldenaren…uiteraard!
Bentelo doet het altijd goed in Hengevelde, andersom idem dito.

Brian Grefte als Norman Smit

Brian Grefte had onder andere een theorie waarom het de schuld van Norman Smit was dat de ijsbaan maar niet open ging. De vele oude bolides waren mede oorzaak van de klimaatverandering.

De ballade van Hutnkloas

Drie nummers werden er gewijd aan Klaas Annink. Het verhaal ging van 18 juni 1710 tot 13 september 1775. Hij was  beter bekend als Huttenkloas, was een berucht misdadiger uit Bentelo. Samen met zijn vrouw Aarne Spanjers en zijn zoon Jannes was hij verantwoordelijk voor een groot aantal diefstallen en moorden in de regio rondom Bentelo en Hengevelde, die zij pleegden vanuit hun huis in Hengevelde. Toen in 1774 Willem Stint, een kousenkoopman uit Hannover niet van de Goorse wintermarkt huiswaarts keerde, ging diens vader op onderzoek uit. Hij vond overtuigende bewijzen dat Klaas Annink voor de verdwijning verantwoordelijk was. Huttenkloas werd daarop gearresteerd en enkele maanden vastgehouden in een speciaal daarvoor gemaakte stoel. Na een spraakmakend proces werden hij en zijn zoon Jannes in 1775 levend geradbraakt. Zijn vrouw Aarne werd ook ter dood veroordeeld en gewurgd.

Met blues muziek, geluidenn op de achtergrond werd het verhaal op angstaanjagende wijze gebracht door zanger met mondharmonica Jacco Kiezenbrink met zijn bandleden Lennard Kiezenbrink, Tim Jongman, Mart Ziethof en Frank Slijkhuis.

Pleuni Pelle en Sanne ten Thije

De twee ondeugende oude dames die in alle degelijkheid met rollator het podium op kwamen schuiven, maar de ware aard kwam al snel bovendrijven. Nagenoeg iedere Hengeveldse bedrijfsnaam kreeg een aanpassing richting een seksueel getinte naam.
Ludiek dames!

Het nieuwbouwplan Marke III. Hoe gaat dat richting de vrimido? (Vrijdag middag borrel) Bedrijven die in gebreke blijven levert tijdswinst op dus meer tijd voor die borrel toch?
De bouwvakkers die neergezet werden veelvuldig op de lichaamstaal al herkend. Dus Hengevelde, word jij komend jaar tot op ieder detail geanalyseerd?

Hiele Brummelhuis als: The Hooters
Laura ten Thije als Nena
Stijn ten Heggeler als George Michael
Anke Gerritsen en Judith de Witte samen als Tina Turner

Hierboven de afsluiters van de avond, de drie debutanten op een rij: Hielke Brummelhuis, Laura ten Thije en Stijn ten Heggeler. Alle drie hebben ze een visitekaartje afgegeven van jewelste!

Onze revue!