Riky in Roemenië dag 2 ; ‘Zoals die kinderen je dan aankijken’

Het was weer vroeg uit de veren voor ‘onze’ Riky Schonenborg deze woensdag.

(KLIK HIER voor de foto’s van dag 2 vanaf halverwege het album)

Eerst de briefing van Anna, de directrice van de hulporganisatie. Wat voor mensen gaan we vandaag bezoeken en welke spullen kunnen we daarvoor het beste meenemen. Een hele zoektocht vanwege de vele ingezamelde spullen!
Vervolgens weer richting de opslag om de gehuurde bus weer vol te laden met allerlei dozen, zakken, speelgoed en ga zo maar door.

Wat kom je wat tegen in dit Oost Europese land. Een grootmoeder die bijna zonder inkomen haar twee kleinkinderen probeert op te voeden. Een 86-jarige vrouw die al 40 jaar zo goed als aan bed gekluisterd is.
Gezinnen met kinderen waarbij de ouders en grootouders allen in een klein huisje moeten bivakkeren, daarbij te kampen hebben met allerlei gezondheidsklachten.

 

Deze dame is uit 1924!

De bus is nog niet open of de belangstellenden komen van alle kanten. Riky: “Zoals die kinderen je dan aankijken, daar kun je toch geen nee verkopen! En dat hoeft ook zeker niet, er ligt wel zoveel in de opslag. Na 2 dagen uitgeven kun je amper zien dat we erbij geweest zijn! Heel fijn om hier zo te zijn, zoiets doe je op mijn leeftijd niet zomaar weer, ik geniet er dan ook optimaal van!”

Maar op al deze adressen overheerst toch echt de dankbaarheid. Veelal tot tranen toe ontroerd, Riky amper loslatend laten ze ieder op eigen wijze weten hoe dolgelukkig ze zijn met de spullen uit onze omgeving! Het is allemaal niet voor niets geweest!

Op naar dag 3!