RIP Liesel van Loon

Liesel van Loon-Vermaeten beleefde dinsdag 28 maart haar 95ste verjaardag. Een kleine twee maand later maakte ze in haar appartement in De Wieken te Delden een dermate zware val dat ze afgelopen zaterdagavond aan de ernstige verwondingen in de vorm van kneuzingen is overleden.
Liesel woonde met haar man Bob meer dan veertig jaar in Hengevelde, eerst aan de Bentelosestraat, later achter De Marke in hun karakteristieke huis aan de Pieperiet. In 2016 verhuisde het echtpaar naar De Wieken. Daar overleed Bob in november 2019 plotseling aan een hartstilstand.

Liesel is geboren in Elten en groeide op in Lobith-Tolkamer. Ze kreeg haar opleiding voor verpleegkundige in het Enschedese ziekenhuis Stadsmaten. Ze heeft ook de opleiding wijkverpleegkundige gedaan. Ze heeft vele jaren op het Roessingh gewerkt en daarna weer lange tijd op Stadsmaten als hoofd verpleegkundige en als nazorgverpleegkundige. Deze toentertijd nieuwe functie had ze zelf op poten gezet.
Ondanks dat haar ogen haar in de steek laten, was Liesel de laatste tijd in goeden doen tot de valpartij van enkele weken geleden.

De crematie in crematorium Hart van Berkelland is aanstaande vrijdag in besloten kring. Liesel bevindt zich thans in de aula tegenover de kerk te Hengevelde. Daar is die dag voor oud-plaatsgenoten en andere kennissen tussen 10.30 en 10.45u gelegenheid om afscheid te nemen en de familie te condoleren.