Schaatsen in Hengevelde verleden tijd?

RTL4 Piets weervoorspelling voor de winter van 2016 luidde: ‘Met name de maanden januari en februari komen in aanmerking voor elk een lange(re) koude periode’. Feit is dat de laatste keer dat de Wegdamse IJsclub de poorten kon openen voor schaatsliefhebbers op natuurijs ligt al weer ver achter ons, namelijk op 26 januari 2013. Momenteel blijft optimisme de boventoon voeren getuige het feit dat de beoogde plek toch onder water is gezet. Het bijgebouw op de ijsbaan is niet meer en is vervangen (zie foto bij lees meer). In 1960 is het geplaatst op initiatief van de KPJ. (Katholieke Plattelands Jongeren) Tonnie Broshuis:

”Het was echt vergane glorie, echt verrot en zo. We hebben destijds met alle medewerkers ieder 50 gulden bij elkaar gelegd, ik was toen 18 jaar. Theo Meijerink heeft het gebouwd, dat weet ik nog wel. Samen met onder andere Herman Pelle, Hennie Eppink en Jan Hartgerink. (Bijnaam Leenk)

Het nieuwe gedeelte zal dienst doen als toiletgebouw, magazijn en berging. Frans Broshuis:” We blijven bezig, we hebben onlangs nog een biertank gekocht van de Gebrande Waateren. Daar kunnen we perfect warm water in opslaan om de baan te prepareren, hij is wel 1000 liter en perfect geïsoleerd! Voor de oud ijzerprijs hebben we hem kunnen overnemen, we zijn er erg blij mee!

Het hoofdgebouw, dat nog wel behouden blijft bij de ijsbaan aan de Gorsveldweg, heeft dienst gedaan als klaslokaal voor klas 1 en 2 aan de Wethouder Goselinkstraat, op het adres waar nu Richard Assink woont.

Het eindresultaat