Schilderworkshop Oekraïense vluchtelingen: Erg enthousiast en gretig om te leren

Caritas organiseerde zaterdag een schilderworkshop voor Oekraïense vluchtelingen. Deze workshop werd gegeven door Tineke Goorhuis in Atelier de Schöppe in Hengevelde. Alle deelnemers werden verwelkomd in het atelier en kregen, uiteraard met hulp van tolk Natalya ten Heggeler, een korte introductie over de schildertechnieken die ze zouden gaan gebruiken.

Ondanks dat de Oekraïners geen ervaring hadden met schilderen, waren ze erg enthousiast en gretig om te leren. Tineke gaf hen instructies en begeleiding gedurende de hele workshop, en de resultaten waren verbluffend. De deelnemers creëerden kleurrijke en levendige schilderijen die hun verbeeldingskracht en creativiteit weerspiegelden.

Erg enthousiast en gretig om te leren

Halverwege de workshop kreeg iedereen koffie met iets lekkers, door de Oekraïners zelf meegebracht.
Tijd voor ontspanning, even bijpraten en elkaar kunstwerken bekijken.

Het was een inspirerende middag vol creativiteit en verbinding, waarbij de deelnemers een nieuwe vaardigheid leerden en nieuwe vrienden maakten.
De Caritas en Tineke Goorhuis waren blij dat de workshop zo’n succes was.
Prachtig om te zien dat iedereen heel blij met hun eigen “Rembrandt” weer huiswaarts gingen naar hun tijdelijke plek hier in de Hof Van Twente.
Na afloop kreeg iedereen een uitnodiging mee van Tineke Goorhuis.

12,5 jaar
Atelier de Schöppe ( www.atelierdeschoppe.nl) bestaat namelijk al 12,5 jaar, en daarom is er in het Paasweekend ( 7 t/m 10 april 2023 ) een expositie waar iedereen van harte welkom is.

Atelier de Schöppe bestaat 12,5 jaar