Senioren Hengevelde: Beeldbellen om contact te houden      

Om vereenzaming te voorkomen riep Mark Rutte ons in de afgelopen laatste persconferentie op om eens wat vaker contact te hebben via andere wegen. Het blijkt in deze lastige tijden met allerlei beperkingen moeilijk te zijn om in gesprek te blijven met de mensen die ons lief zijn.

Vooral de ouderen, alleenstaanden en mensen met gezondheidsrisico’s wagen zich minder buiten de deur. Zij kunnen zich daardoor minder prettig en verlaten gaan voelen, om het woord eenzaamheid nog maar niet te noemen. Daarom sluit het bestuur van de Senioren Hengevelde zich graag aan bij deze oproep van Mark Rutte.

Wat zou het goed voelen voor deze mensen wanneer ze eens een teken van begrip, een kaartje, een telefoontje of een praatje via beeldbellen zouden ontvangen.

Dat laatste is natuurlijk een mooie manier om elkaar ook echt te zien. Kinderen zien hun ouders, opa’s en oma’s zien hun kleinkinderen, enz.

Juist dat beeldbellen is een mogelijkheid waar veel van boven genoemde mensen een probleem mee hebben. Het bestuur van de Senioren Hengevelde doet daarom graag een beroep op iedereen die daar kennis van heeft deze ‘digibeten’, die dat wensen, vaardig te maken in het beeldbellen.

Het is voor ieder die dat wil een mooie mogelijkheid om rechtstreeks en zichtbaar met elkaar in gesprek te gaan. De wereld wordt er meteen een stuk groter door.

Het bestuur Senioren Hengevelde.

Klik op DEZE LINK link om te zien hoe beeldbellen werkt.