Gezondheidscheck Senioren Hengevelde valt in goede aarde

Woensdagmiddag kwamen een kleine 40 senioren naar Rupertserve om deel te nemen aan een gezondheidscheck. Een makkelijke manier om snel een aantal belangrijke functies van ons lichaam te laten controleren.

Vooraf gaven medewerkers van Salut uit Goor een korte inleiding over de manier waarop ook van overheidswege benadrukt werd dat werken aan een goede gezondheid ieders eigen verantwoordelijkheid is. Voeding en veel bewegen spelen een grote rol en een beetje hulp en wat advies is daarbij mooi meegenomen. Vervolgens gingen de vooraf aangemelde deelnemers langs een vijftal tafels waar gecheckt werd hoe ieder er voor stond.

Volle aandacht

Dokter Jaspers was er voor de bloeddruk, hartslag en het bloedsuikergehalte. Medewerkers van fysiotherapiepraktijk Noordman deden testen over lichaamsbalans, knijpkracht en conditie. Tevens werd het BMI vastgesteld.

Voetcentrum Wender keek naar het voetenwerk en Mariska Tuinte gaf advies op dieetgebied. Verder kon ieder actief deelnemen aan een partijtje Walking Football, Jeu de Boules en Power Walking. Dat deze sportieve groepen een gooi deden naar nieuwe leden zal duidelijk zijn. Het werd een hele zinvolle, vooral ook gezellige middag die een volgend jaar zeker om herhaling vraagt. De bijgaande foto’s zijn er het bewijs van.

Dank gaat uit naar alle betrokken medewerkers, maar vooral ook naar onze eigen sportambassadeur Paul Wegdam en naar Karin ten Heggeler als ervaringsdeskundige in de gemeente Bronckhorst.

Lof voor alle deelnemers om de eigen gezondheid zo serieus te nemen.

Klik HIER voor een fotoalbum.