Sint op de Petrusschool met ‘witte piet’

Vandaag kwam Sinterklaas op school. In de afgelopen weken hoorden de leerlingen van de Petrusschool, dat er een vacature was voor Zwarte Piet. Heel veel kinderen en ook juffen en meneren hadden gesolliciteerd. Maar wie zou het worden? Vanochtend zaten er stickers op sommige sollicitatiebrieven. Zouden dat de geschikte kandidaten zijn? Verschillende pietjes-in-de-dop lieten zien dat zij toch echt wel kans maakten!
Toen Sinterklaas met zijn Pieten aan kwam op het schoolplein, bleek hij al een keuze gemaakt te hebben. Juf Daniëlle kwam in een pietenpak mee met de Sint. Juf Daniëlle heeft de hele dag haar best gedaan om mee te mogen naar het lekker warme Spanje. Maar of dat goed genoeg was om een echte Piet te worden?

De 'witte piet'

In alle groepen was het een gezellig Sinterklaasfeest. Kinderen lieten zien wat zij allemaal konden aan muziek, dansjes, lezen of tafels. De Pieten hadden natuurlijk genoeg strooigoed om iedereen lekker te verwennen. Ook waren er mooie cadeautjes. De kinderen vanaf groep 5 waren druk geweest met het knutselen van surprises en het maken van gedichten.
Al met al, een zeer geslaagde dag!

Bedankt Sinterklaas en Zwarte Pieten!