Skiweekend De Witte weer met grote groep richting Oostenrijk

De 54 deelnemers van het legendarische ‘de Witte Skiweekend’ zijn vanaf de Gebrande Waateren voor de 27e keer onderweg richting Oostenrijk, net als afgelopen jaren naar het 3.839 inwoners tellende Mayrhofen. Dit is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol met ongeveer 136 kilometer piste. Mee zijn onder andere debutanten in de naam van Mahmoud Jaafil, Gijs Pierik en Remi Leferink, maar ook Eric Brummelhuis is weer van de partij, zijn 27e keer! Rond de klok van 20.20 uur vertrok de bus, de aankomsttijd is zaterdagochtend 7.00 uur. Dinsdag na de après-ski start de terugreis.
Hoe het allemaal begon in 1992:

De sfeer was goed onderweg

Hoe het begon

In 1992 was de aftrap:
voor het eerst een bus met 55 personen van alle leeftijden vanuit Twente naar Rauris in Oostenrijk: De kroeg uit Hengevelde organiseerde al een aantal jaren een skiwedstrijd om ‘de grote beker’ in het Duitse Willingen. Echter in 1991 regende het en er lag voor de zoveelste keer zo te weinig sneeuw in Sauerland, dat er wederom niet geskied kon worden. Gerard de Witte van het voormalige café de Witte ging in de zomer van ’91 naar Rauris en besloot ter plekke dat er die komende januari een bus moest worden geregeld naar Oostenrijk, daar lag immers altijd genoeg sneeuw om het skiën door te laten gaan. Zogezegd, zo gedaan.

<<Eric Brummelhuis in 2014

Er werd een stadsbus geregeld van de ‘Gebo’. Zo eentje met van die harde plastic stoelen. De chauffeur heette Willem. Donderdagavond 9 januari 1992 verzamelden de deelnemers zich in het café waar men de nodige versnaperingen kon kopen voor onderweg. Blikjes bier, flesjes wijn, frisdrank, alles stond op de biljarttafel uitgestald en Gerard deed de verkoop. De reis was tegelijkertijd een feest en een crime.

Het jaar erop werd er wederom in Rauris een hotel afgehuurd voor het 2e weekend van januari. Ditmaal werd er een comfortabele bus geregeld met gestoffeerde stoelen. Ben Hammink was de buschauffeur. Een goede keuze bleek het, want 25 jaar later rijdt Ben (beter bekend als ‘BusBen’) nog steeds elk jaar de Hengeveldenaren naar Oostenrijk.

Mayrhofen maakt deel uit van Zillertal 3000 wat één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk is. Iedere skiër of boarder komt hier tot zijn recht. Uitdagende zwarte pistes, brede blauwe afdalingen en een intimiderend snowpark Mayrhofen is een levendig dorp in het Zillertal en heeft die typisch Oostenrijkse charme. De après-ski van Mayrhofen is beroemd, maar ook prima te ontlopen als je na het skiën liever de rust zoekt. Het dorp bestaat uit verschillende gezellige straatjes met diverse restaurants en winkels. De après-ski begint meestal al op de berg in de een of andere hut. Daar wordt het zonneterras tot dansvloer omgebouwd. Onder in het dal gaat het direct verder.

Mayrhofen:
• Pistekwaliteit zeer goed
• Pistes open 133 van 136 km
• Sneeuwkwaliteit verse sneeuw


Helden van weleer.....


Hans Roorda in 2012, tegenwoordig heeft hij meer problemen met hoogteverschillen.