Slechts één heeft een lange in Hengevelde

Het onderstaande artikel  en de bovenstaande foto is akomstig van de online versie van de Twentsche Courant Tubantia:

Casper Bebseler had gehoopt dat er op vrijdagavond tussen de twintig en dertig mensen met een maisstegel voor de deur van Herberg de Gebrande Waateren in Hengevelde zouden staan. Het bleek er uiteindelijk één te zijn. Teleurgesteld is hij niet over de zeer beperkte opkomst. „Ik denk dat de mensen eerst de kat uit de boom willen kijken.”
In de vorige eeuw was het in veel boerengemeenschappen in Twente en de Achterhoek een traditie om voorafgaand aan het hakselen met een meetlat door het maïsland te lopen. Tijdens een bijeenkomst in het lokale café werd vervolgens gekeken welke boer met de langste maïsstengel op de proppen kwam. Bebseler besloot deze mooie traditie weer nieuw leven inblazen

Hard om gelachen
Er kwamen de afgelopen weken veel reacties op het initiatief, maar er bleek dus maar één iemand te zijn die daadwerkelijk een lange stengel had meegenomen. Bebseler spreekt desondanks van een mooie avond. „Iedereen in het café wist van de actie en was benieuwd naar de deelname.” Aanvankelijk leek er niemand te komen, maar toen er rond 21.30 uur toch iemand met een stengel voor de deur stond, was de avond compleet. „We hebben er hard om gelachen. Het was ook een erg indrukwekkende stengel van maar liefst 3,90 meter lang.” De eigenaar uit Hengevelde werd uitgeroepen tot winnaar en mocht de hele avond drinken op kosten van de zaak.

Kat uit de boom
Bebseler is van plan om de ludieke actie volgend jaar te herhalen. „Het enthousiasme is groot, maar ik denk dat mensen eerst even de kat uit de boom willen kijken. Ik ga ervan uit dat er we in 2020 een echte wedstrijd hebben.