’t Ruiterparadijs organiseert paardendag

Vorig jaar organiseerden K&K-pleats en ‘t Ruiterparadijs uit Hengevelde voor het eerst een Freestyle dag met randgebeuren. Op veler verzoek organiseren zij op zondag 22 april wederom een Freestyle dag. Deze dag staat wederom bol van activiteiten op paardensport gebied. Ook nu is er een kleine fair. Naast alles op het gebied voor het paard zoals voeding, gezondheid, therapie, fysio, lessen enz. ook stands met sieraden, kaarten, wellness, tuinplanten en nog veel meer.

De dag is verdeeld in twee dagdelen:
Van 11.00 tot 12.00 uur kan men met het eigen paard langskomen om op deskundige wijze de ligging en conditie van het zadel te laten controleren. Tevens kan men dan hoefschoenen laten aanmeten en proberen.
Het middagprogramma staat geheel in het teken van het Freestyle rijden.
‘t Ruiterparadijs organiseert dan samen met F.R.A. twee workshops in het teken van “bitloos in praktijk” en “energie in rijden met rijring en barebackpad”.
“Bitloos in praktijk”: met uitleg over en een demonstratie met verschillende vormen en inwerkingen van bitloze optomingen.
“Energie in rijden met rijring en barebackpad”: na een inleiding over het rijden met rijring en de nieuwste types barebackpads volgt ook hier een demonstratie.
Deze clinics worden gegeven in samenwerking met Jan Edixhoven en Sonja Tiehuis.
Wie durft?
Bij beide clinics is het voor één deelnemer zonder ervaring in bitloos rijden of het rijden met rijring en barebackpad mogelijk om met eigen paard praktisch deel te nemen.
Het programma:
11.00 - 12.00 uur Zadelpassen en hoefschoenen aanmeten
13.00 - 13.45 uur Theorie bitloos in praktijk
13.45 - 14.30 uur Demonstratie en praktijkgedeelte met onervaren deelnemer
14.30 - 14.45 uur Pauze
14.45 - 15.30 uur Theorie “energie in rijden met rijring en barebackpad“
15.30 - 16.30 uur Demonstratie en praktijkgedeelte met onervaren deelnemer
Zondag 22 april van 11.00 uur tot 17.00 uur. Plaats: K&K-pleats, Rikkerinksweg 4 in Ambt-Delden. Entree, parkeren en deelname is gratis.
Kijk voor meer informatie op www.ruiterparadijs.nl of www.kenk-pleats.nl