Tuintegels eruit, plantjes erin! De 2e GRATIS plantjesactie vindt plaats op 4 juli

`Draag je steentje bij aan biodiversiteit’   tussen 13.00 uur en 14.00 uur  bij de Petrusschool in Hengevelde. Hoe komt u in aanmerking voor een plantje gesponsord door de Bloemuiker in Hengevelde? Dat is heel simpel: tuintegel d’r uit, plant erin!  De vaste plantjes zijn bij- en vlindervriendelijk en vragen weinig onderhoud en verzorging. Lever daarom op 4 juli  tussen 13.00 uur en 14.00 uur een tegel uit uw tuin in en krijg als dank daarvoor een plantje terug.
Deze tegels worden hergebruikt als basis voor het insectenhotel op het schoolplein van de Petrusschool dat op deze dag gebouwd wordt door de kinderen van groep 7 op het schoolplein met hulp van ouders. We kunnen nog heel wat tuintegels gebruiken….dus kom in actie.

Doe mee en tover een grijze tegeltuin om tot een kleine stadsoase in Hengevelde in de Hof van Twente. Door (een paar) tegels te vervangen door planten, ziet uw tuin er niet alleen een stuk groener uit. U helpt zo ook vogels, insecten en egels te overleven. En een groene tuin helpt om wateroverlast en hittestress te voorkomen. Het klimaat verandert. Ook in de Hof van Twente merken we steeds meer van de gevolgen. Het aantal extreme hoosbuien blijft de komende decennia toe nemen. En in de zomer zullen we vaker last krijgen van lange perioden van hitte en droogte.
De Bloemruiker in Hengevelde ondersteunt deze actie en gaf een fikse korting op de plantjes die uitgedeeld worden.  Op deze manier maken we samen het verschil in Hengevelde. 
Voor deze actie geldt Op= Op 
Wil je meer weten over deze actie? Neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via info@groeneloperhofvantwente.nl