Tuintegels eruit, plantjes erin! `draag je steentje bij aan biodiversiteit’ in Hengevelde

Gratis plantjesactie op 12 juni tussen 13.00 uur en 14.00 uur bij de Petrusschool in Hengevelde.
Doe mee en tover een grijze tegeltuin om tot een kleine stadsoase in Hengevelde in de Hof van Twente. Door (een paar) tegels te vervangen door planten, ziet uw tuin er niet alleen een stuk groener uit. U helpt zo ook vogels, insecten en egels te overleven. En een groene tuin helpt om wateroverlast en hittestress te voorkomen. Het klimaat verandert. Ook in de Hof van Twente merken we steeds meer van de gevolgen. Het aantal extreme hoosbuien blijft de komende decennia toenemen. En in de zomer zullen we vaker last krijgen van lange perioden van hitte en droogte. Op 12 juni staan ouders en kinderen van groep 8 van de Petrusschool klaar om uw tuintegels in ontvangst te nemen van 13.00 uur tot 14.00 uur.  Zij geven plantjes weg in ruil voor tegels uit uw tuin  Deze tegels worden hergebruikt als basis voor het insectenhotel op het schoolplein van de Petrussschool in Hengevelde.De leerlingen van de Petrusschool gaan nog meer doen voor solitaire bijen en vlinders. Groep 6 heeft een 2e bijenweide ingezaaid in Hengevelde, groep 7 bouwt een insectenhotel en groep 8 voert de tegelactie uit. Samen gaan we voor meer groen en biodiversiteit in de gemeente Hof van Twente.
Hoe komt u in aanmerking voor een plantje gesponsord door de Bloemuiker in Hengevelde?

Dat is heel simpel: tuintegel d’r uit, plant erin!  De vaste plantjes zijn bij- en vlindervriendelijk en vragen weinig onderhoud en verzorging. Lever daarom  op 12 juni  tussen 13.00 uur en 14.00 uur een tegel uit uw tuin in en krijg als dank daarvoor een plantje terug.
De Groene Loper Hof van Twente heeft bij de Bloemruiker in Hengevelde  deze vaste plantjes ingekocht.

De Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en Stichting Steenbreek geloven in lokale veerkracht  en vinden dat ondernemers een eerlijke prijs voor hun planten mogen krijgen. Bloemruiker Hengevelde ondersteunt deze actie en gaf een fikse korting op de plantjes die uitgedeeld worden.  Op deze manier maken we samen het verschil in Hengevelde .  Voor deze actie geldt Op= Op!

Wil je meer weten over deze actie? Neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via info@groeneloperhofvantwente.nl.