‘Tuulk Tom’ reikt sculptuur eind en maakt mooi eindbedrag bekend voor KWF

Tijdens de open bedrijvendag op 18 september heeft er een verloting van een sculptuur van Tom de Jong plaats gevonden, waarvan de opbrengst richting het KWF ging. Mensen konden namens Kunst Uit Twente 2.0   voor €10,- een ticket kopen, de winnaar is zondagavond bekend gemaakt op de after party van ICS Computers die haar 25-jarig bestaan vierde met een mini festival voor genodigden:

Robert Lentelink!

Het zal dat ook tot in de lengte van jaren te bewonderen zijn bij Decokay Lentelink aan de Bentelosestraat in Hengevelde.

Het eindbedrag is vandaag bekend gemaakt! De totaalopbrengst was maar liefst € 1920,-

Tom: “Wát een topdag hebben wij zondag met elkaar mogen beleven. Er is een behoorlijk bedrag voor het KWF opgehaald lijkt mij.
De sculptuur laat de breekbaarheid en tegelijkertijd de kracht van een vrouw zien die door chemo een borst is kwijtgeraakt.
Ik z er nog aan toe willen voegen dat ik de deuren op n1 en 2 oktober open heb voor het publiek dat mij tijdens de open bedrijvendag heeft moeten missen!”.

Tuulk Tom met Robert Lentelink onthullen het eindbedrag voor KWF

Kunst Uit Twente 2.0  is een samensmelting van bevriende kunstenmakers uit de omgeving Twente. Mijn gastexposanten zijn Harrie Stortelder (cobra kunst), Marlon Groot Zevert (aardse schilderijen), Herman Wansing (rvs sculpturen), Jolanda Bouwmeesters (keramiek) en Puck ten Heggeler (student aki). Tijdens deze dagen toonden deze makers in en buitenshuis aan de Ruurstraat 2 hun fraaiste werken.

Tom maakt stalen sculpturen van lichamen. De werkwijze van Tom is onorthodox te noemen. Door verschillende soorten diktes metaal te gebruiken krijgen de sculpturen een ruwe uitstraling. Door de lastechnieken te verstoren wordt dit beeld nog grilliger. Met zijn sculpturen wil Tom het sterfelijke en onsterfelijke met elkaar verbinden.

De loting bij ICS Computers door John Pierik
Enkele sculpturen van 'onze Tuulk Tom!'