Uitwisseling Montpellier Ods Elserike en Obs Azelo

Mijn naam is Jorn ter Huurne en ik ben werkzaam bij de basisscholen Ods Elserike en Obs Azelo. Vorige week hebben wij een mooie reis gemaakt en ons lijkt het mooi dat hierover een stukje bij jullie op het kanaal komt als dat mogelijk is. Laat maar weten wat jullie er van vinden:

Bij deze!

Na een geslaagde uitwisseling naar Praag vorig jaar, hebben Ods Elserike uit Markelo en Obs Azelo uit Ambt Delden er wederom voor gekozen om gezamenlijk met de leerlingen van groep 7-8 op uitwisseling te gaan.

In de week van 27 tot en met 31 mei zijn de scholen op uitwisseling geweest naar Montpellier. De heenreis werd een hele belevenis, doordat wegens een enorme vertraging de TGV gemist werd. Samen is er op zoek gegaan naar een goede oplossing en de leerlingen hebben heerlijk geslapen in een hotel in Brussel.

Dinsdags is reis de vervolgd naar Montpellier. De kinderen hebben na aankomst even heerlijk gezwommen en dat hadden ze ook dik verdiend. ’s Avonds hebben ze heerlijk pizza gegeten in het park.

Woensdags gingen de kinderen naar hun gastschool College Jeu de Mail. Daar hebben zij verschillende lessen gevolgd. In de middag is de groep onder leiding van de Franse juf naar de dierentuin geweest en hebben we een stadswandeling gedaan door Montpellier.

Donderdagochtend was er weer een lesprogramma op de gastschool. De Franse collega’s waren onder de indruk van de openheid en Engelse taalvaardigheid van de Nederlandse kinderen. In de middag zijn de Franse en Nederlandse klas samen naar het strand geweest en is er heerlijk gezwommen en gespeeld.

Vrijdag stond in het teken van de terugreis en vrijdagavond konden de ouders hun kinderen weer in de armen sluiten.

De leerkrachten zijn hartstikke trots op de nieuwsgierigheid en flexibiliteit van de kinderen. De kinderen hebben herinneringen voor het leven gemaakt en beide scholen kijken terug op een fantastische uitwisseling.