Vandaag is de Petrusschool weer begonnen

Een nieuw schooljaar, nieuwe kansen, nieuwe ontwikkelingen. De reden dat Wegdamnieuws mij als directeur vroeg om een stukje te schrijven. Dat doe ik natuurlijk graag. In de afgelopen weken hebben zowel de leerlingen als de leerkrachten van de Petrusschool genoten van het zonnige weer, de vrijheid en de welverdiende kans op ontspanning. In de laatste vakantieweek waren er dagelijks leerkrachten in de school te vinden. Zij waren druk met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar.
De vakantieperiode is ook gebruikt om het gebouw te onderhouden: het ventilatiesysteem is opnieuw aangepakt dankzij input van de MR, lekkages van muren en het dak zijn als het goed is verholpen, de vloeren van de lokalen zijn in de was gezet, het hele gebouw is schoongemaakt. Kortom ook het gebouw is weer klaar voor het nieuwe schooljaar. En vanochtend was het eindelijk weer zover:

Het schoolplein stroomde weer vol met kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Natuurlijk veel bekende gezichten, maar ook nieuwe. Verschillende gezinnen zijn verhuisd naar Hengevelde en maakten een overstap naar de Petrusschool, net-4-jarigen mochten voor het eerst naar de “grote” school. Altijd spannend natuurlijk. Maar gelukkig werd iedereen goed opgevangen en wende het snel. Ook voor leerkrachten is het natuurlijk spannend. Een nieuwe klas, andere gezichten. Dit schooljaar start juf Sanne Assink op onze school in groep 6.
 
Dit schooljaar willen we samen verder werken aan de onderwerpen, waar we ook in de afgelopen periode mee bezig zijn geweest. We willen natuurlijk dat kinderen op school veel leren. Maar, hoe zorgen we ervoor, dat dat voor iedereen op een prettige en effectieve manier gebeurt? In de groepen 1 t/m 4 gaan we nog meer zoeken naar manieren om te leren met behulp van spel (spel georiënteerd ontwikkelen). In de groepen 5 t/m 8 zijn we bij de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur) bezig met de overstap naar een meer projectmatige aanpak. Hierbij krijgen ook 21e eeuwse vaardigheden een steeds nadrukkelijkere rol. De eigen inbreng van leerlingen is hierbij steeds meer zichtbaar. Het zijn allemaal ontwikkelingen, waar het team enthousiast aan werkt. Leerkrachten ervaren dat kinderen met plezier leren. En dat is voor hen natuurlijk het allerbelangrijkste!
 
In de afgelopen maanden (en ook in de laatste dagen) is het onderwijs regelmatig in het nieuws geweest. Een lerarentekort is er in Hengevelde gelukkig nog niet. Maar, ook wij hebben steeds meer moeite om vervangingen op een goede manier ingevuld te krijgen. De werkdruk van leerkrachten ligt hoog. Gelukkig hebben wij een enthousiast team, kunnen we een beroep doen op de inzet van vele ouders en werken we daardoor met veel plezier. De werkdruk op de Petrusschool is daardoor over het algemeen goed te overzien. Het team van de Petrusschool kijkt dus vol vertrouwen naar dit nieuwe schooljaar. 
 
Groetjes, Dineke