Vanmiddag opening Galerie Kunst Uit Twente, afgekort K.U.T: Welkom!

Ondanks dat orkaan Corona verder raast over de wereld, opent galerie Kunst Uit Twente vanmiddag van 14:00 tot 18:00 haar deuren voor publiek: Ruurstraat nummer 2 te Hengevelde. Tom de Jong:
“Galerie Kunst Uit Twente, afgekort K.U.T., is een samenwerking tussen een aantal collega kunstenaars uit de omgeving Twente. Jeroen Morsinkhof uit Haaksbergen is de eerste gastexposant. Wijzelf zorgen dat we morgenvroeg netjes een test hebben gedaan en dat we dan (nog steeds) positief negatief zijn. Bij deze; wees welkom!

Heb ze koud staan… kom morgen even gezellig aan, Tuulk!”

Leraar Tom de Jong besloot vorig jaar om met kunst aan de slag te gaan en maakt sculpturen. „Dat viel aardig in de smaak en ik kreeg al plaatsen in horeca toegezegd om te exposeren”, zegt hij. Maar helaas, toen kwam corona. Zijn woning in Hengevelde is eigenlijk te groot voor hem. De Jong: „Dus als het elders niet kan, waarom exposeer ik niet bij mijzelf? Ik heb ooit op Facebook een pagina aangemaakt: Kunst Uit Twente, KUT dus. Dat vond ik zelf wel grappig.” Dat wordt nu de naam van zijn galerie.
Omdat Tom zichzelf niet centraal wilde stellen bij de eerste expositie benaderde hij Morsinkhof voor de aftrap. “Jeroen maakt fantastisch mooi werk”, zegt De Jong. „Als je bij hem thuis komt, dan ademt alles kunst. Hij is een rasechte kunstenaar. Uniek en abstract.”

Zaterdag 5 maart
Kunst Uit Twente vanmiddag van 14:00 tot 18:00
Ruurstraat 2 in Hengevelde
Tuulk Tom