Verslag jaarvergadering SSGH 

Woensdagavond 10 mei werd in de conferentiezaal van Kulturhus de Marke voor de tweede keer in 7 maanden tijd de jaarvergadering gehouden van de Stichting Sport en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde (SSGH). Graag wil de SSGH richting haar gebruikers en alle andere betrokkenen een toelichting geven op hetgeen wij als Stichting doen. Ook gaan we met ingang van dit jaar weer terug naar een jaarvergadering in het voorjaar. Dit was na Corona eenmalig in oktober, vandaar dat er nu maar een half jaar tussen de laatste jaarvergadering en deze vergadering zit.

De jaarvergadering was reeds eerder gepland op 12 april 2023, maar de SSGH heeft gemeend in verband met de herdenkingsbijeenkomst van Debby Bebsler, op diezelfde avond, de jaarvergadering door te schuiven.

De SSGH vindt het belangrijk om meer zichtbaar te zijn. In Hengevelde weet men niet altijd wat de rol is van de SSGH. Als er zaken zijn, dan vinden wij dat de mensen ons wel moeten weten te vinden, dus ook vanuit die hoedanigheid vinden wij een jaarvergadering heel belangrijk. De SSGH wil zeker niet op de voorgrond staan, wij zijn faciliterend voor de verenigingen en de gemeenschap. De SSGH heeft een maatschappelijke rol binnen de gemeenschap en wij willen dan ook laten zien waar wij mee bezig zijn. Ook willen wij in deze vergadering financiële verantwoordelijkheid afleggen. Dit moeten wij al richting de gemeente, maar ook richting de gemeenschap vinden we dit wenselijk. Wij verwachten dat we de komende tijd voor hele grote veranderingen staan (nieuwe MFA in Hengevelde). Met de hele gemeenschap staan wij voor het maken van belangrijke keuzes. De SSGH wil dan ook dat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te praten en mee te beslissen.

Voor een uitgebreid verslag van de jaarvergadering van 2023 verwijzen wij naar onderstaande link. Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met één van de bestuursleden van de SSGH.