Viggo Hartgerink opent kinderroute Natuurmonumenten op de Sprengenberg

Viggo, het neefje van de boswachter in actie! Tante Ellen kijkt of het goed gaat (De foto's komen van fotograaf José Gieskes)

Wegdammer Viggo Hartgerink opende gisteren de nieuwe kinderroute van Natuurmonumenten op de Sprengenberg.
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug kent al veel afwisselde routes en daar is er sinds gisteren één speciaal voor kinderen bijgekomen. En de route heet: Viggo de Vos!

Viggo knipt het rode lint door en daar gaan ze….

Vader Gerben Hartgerink en kersverse Abraham (KLIK HIER) : “Viggo zijn tante Ellen werkt bij Natuurmonument. Zij zochten een leuke naam voor de nieuwe kinderroute en zo kwamen ze bij de naam Viggo de Vos  uit. Viggo heeft gisteren een hele leuke dag gehad met de opening van het pad. Eerst ging hij samen met een paar vriendjes, familie en diverse andere genodigden een taartje eten met ranja. Om vervolgens het pad te openen met een gouden schaar. Hij was super trots. Na de opening hebben ze met z’n allen het hele pad gelopen”.

Rennen op het Viggo de Vos pad!

Vol enthousiasme renden de kinderen van paaltje naar paaltje. Geconcentreerd luisteren ze naar de boswachter voor de volgende opdracht. Met rode wangen en vieze handjes gaan ze helemaal op in het maken van nesten, het graven van een hol en het rennen als een haas. De opdracht 1 minuut stil zijn en luistern naar wat je dan hoort, brengt ze weer tot rust.

De paden op …

De wandeltocht is ongeveer 2,5 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kinderen te wandelen. Ze kunnen onderweg zelf de Viggo de Vos-pijlen zoeken, struinen en ontdekken. Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuuropdrachtje. Zo zie je nog eens wat! Want misschien spot je een ree in het hoge gras, of springt er een eekhoorn net voor je voeten langs.

Op de route en op de routepalen vind je nummers die overeenkomen met een natuuropdrachtje

De route gaat grotendeels over onverharde bospaden. Bij vochtig weer kunnen de paden modderig zijn. Onderweg vind je geen toestellen of uitgezette activiteiten.

De wandeling wordt aangeraden voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Startpunt en kosten

De tocht Viggo de Vos route haal je bij Herberg de Pas

Het route boekje is voor leden van Natuurmonumenten € 1,50. Niet leden betalen € 2,50.  Na afloop krijgen de kids een leuke beloning.

Voor meer info:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/de-sprengenberg/nieuws/viggo-de-vos-nieuwe-kinderroute-op-de-sprengenberg

Vol enthousiasme rennen de kinderen van paaltje naar paaltje
Met rode wangen en vieze handjes