Vijf jaar St. Parwin; “Onze hulp aan de mensen in Noord Irak blijft hard nodig, ook in 2019”

“Die dankbare blikken in de ogen van kinderen als ze een knuffel uit Nederland ontvangen. Kinderen die inmiddels al vele jaren lang in Irakese vluchtelingenkampen wonen, zij stimuleren mij om door te gaan met dit werk”, geeft Parwin Hassan uit Bentelo toe. “Ook al blijft het moeilijk om het transport naar dit gebied financieel voor elkaar te krijgen, want brandstof is duur. Dus ik hoop dat mensen ons, ook in 2019, blijven steunen.” Vijf jaar geleden richtte ze, met enkele vrijwilligers in haar woonplaats Bentelo, een stichting op. “We zijn begonnen met het verzamelen en uitdelen van knuffelbeesten en -poppen. Door de oorlogssituatie, kwam daar al snel de behoefte bij aan warme kleding, jassen en schoenen, maar ook aan schoolspullen en toiletartikelen. In de vluchtelingenkampen is gebrek aan alles”, verklaart Parwin. “En dan is het zo fijn om gesteund te worden vanuit Bentelo en vele andere dorpen en steden.”
Een knuffel biedt troost:
Zelf vluchtte ze in 1997 met haar gezin naar Nederland. “Bentelo heeft ons opgenomen in haar gemeenschap, en waar mogelijk, helpen mensen ons hier met het verzamelen, sorteren en verpakken van spullen maar ook door het aanbieden van opslagruimte en doneren van geld. Ik dacht dat we dit tijdelijk zouden doen, maar helaas is de situatie voor mensen die daar wonen, nog steeds schrijnend. De vluchtelingenkampen zitten overvol en de omstandigheden veranderen nauwelijks. Toch blijf ik geloven in een betere toekomst voor deze mensen in hun eigen land. Dat wij het ondertussen wat dragelijker voor hen kunnen maken, bijvoorbeeld met knuffels die troost brengen, is heel fijn.”
Help Stichting Parwin
Heeft u nog knuffels of schoolspullen voor de kinderen in Irak? Heeft u warme kleding en schoenen over? Wilt u een pakket schenken met toiletartikelen zoals tandenborstels, -pasta, luiers en maandverband? Breng ze dan alstublieft naar Parwin Hassan, Morsmanstraat 23 in Bentelo. Liever een bijdrage storten voor de transportkosten? Ook uw gift is zeer welkom op Rabo rekeningnummer NL81 RABO 0133 141 91 tnv Stichting Parwin of via IDeal op www.stichtingparwin.nl/donatie. Kijk voor vijf jaar foto’s en ervaringen op de Facebookpagina van Parwin Foundation. Al vast hartelijk dank namens Parwin en de kinderen in Irak.