Voorbereiding Kroamschudd’n in Hengevelde in volle gang

Het goede doel voor 2014 is bekend voor de Kerstmarkt bij het zomerfeestterrein op zondag 21 december van 17.00 tot 20.00 uur. Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Organisator Hans Mulders:” We zijn er maar druk mee haha! Nee leuk! Annie Schreier is onze Maria voor 2014, we zoeken nog een Jozef. Ik heb nu totaal zo’n 65 setjes nostalgische kleding afkomstig uit Zeeland op de kop getikt waar dorpsgenoten mee rond gaan lopen deze avond! Wordt echt Leuk!"

Een voettocht van zo’n 400 meter, leidt bezoekers langs sfeervol verlichte taferelen die doen denken aan 2000 jaar geleden. Oude stalletjes met ezels en schapen, muzikanten, diverse koren, zangers (onder andere Frank Slijkhuis met vrienden uit Friesland en ) en zangeressen (met name de dames van Sizzling) en ook heerlijke afbakbroodjes komen de bezoekers tegen. Boven de stal waar een kameel staat opgesteld, komt een levende engel te hangen.

De Petrusschool zorgt voor oliebollen, een rad van fortuin, er worden voedertaarten en kerststukjes gemaakt voor de verkoop tijdens de kerstmarkt. Bakkerij Nollen zorgt voor broodjes die worden afgebakken in een mega steenoven”.

Het Kroamschudd'n in Hengevelde was afgelopen jaar een groot succes met 2150 bezoekers. Oude stalletjes met ezels en schapen waren opgezet. Muzikanten, zangers en zangeressen en ook heerlijke afbakbroodjes kwamen de bezoekers tegen. Boven de stal waar het kameel stond opgesteld, hing een levende engel zoals op één van de foto's hieronder zichtbaar is.

Schaapherder Martin Wormmeester uit Goor zorgt voor de schapen. Hij is in 2010 als vrijwillig schaapherder begonnen met 50 schapen. De kudde is ondertussen flink gegroeid.

Kerstmarkt
Enkele vragen voor de Kerstmarkt:

  • Wie heeft er nog      metalen  springvormen of bakvormen (tulband) over? Wij kunnen ze      goed gebruiken! Deze mogen op school ingeleverd worden, of rechtstreeks      bij Ronald Pelle.
  • Wie wil helpen met      voorbereidingen (denk bijv. aan bloemschikken, bakken, etc.) of tijdens de      Kerstmarkt? Je kunt je opgeven bij Chantal Nijhuis (chantalnijhuis@hotmail.com).     
  • Wie heeft er blanke wijnflessen      (leeg, schoon en zonder etiket)?
  • Wie heeft er closetrolletjes?
  • Wie heeft er nog (oude) mokken      over?

Al deze spullen mogen op school ingeleverd worden De Kerstmarkt is op zondag 21 december van 17.00 tot 20.00 uur.