Voorbereidingen Oliebollenactie Amuzant begonnen

De voorbereidingen voor de oliebollenactie van Amuzant zijn begonnen. Vanochtend in alle vroegte zaten een aantal fanatieke schildames op de Pellehof klaar om de appels voor de overheerlijke appelbeignets te schillen (bij lees meer prachtige foto's). Het schillen wordt al sinds bijna het begin van de oliebollenactie daar gedaan. Dames, en soms ook heren, waarvan de kinderen, kleinkinderen of andere kennissen een band hebben met Amuzant. Om deze reden of gewoon voor de gezelligheid zetten deze mensen zich in voor de oliebollenactie en de muziekvereniging. Op 31 december komen ze vanaf 10.00 uur bij u aan de deur om de overheerlijke oliebollen en appelbeignets te verkopen. De opbrengst van de oliebollenactie komt ten goede aan de vereniging. Koopt u dus uw oliebollen en appelbeignets bij Amuzant.

“Ten opzichte van het begin is er veel veranderd. Vanwege het grote succes ieder jaar moeten er steeds meer appels geschild worden om iedereen in Hengevelde te kunnen voorzien. Waar vroeger alles met de hand gebeurde beschikken we sinds twee jaar over een apparaat waarmee we de appels goed en snel kunnen ‘boren’ en de klokhuizen verwijderen. Daarnaast hebben we een apparaat die de appels met een snelle beweging in mooie plakken weet te snijden zodat de appelbeignets de juiste vorm behouden en goed gevuld zijn.” Aldus de oliebollencommissie.

Morgen staat de leden van Amuzant weer een grote klus te wachten, want dan worden de appelbeignets gebakken en samen met de oliebollen van Nollen ingepakt.

 Heeft u ze aan de deur gemist, dan kunt u op Oudejaarsdag ook tijdens openingstijden terecht bij bakkerij Nollen.