Voordrachtskunstenaar Wies Wassenberg actief bij Heerlijck Zicht

Op vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli vindt het Literair Weekend plaats in Diepenheim en Goor. Wies Wassenberg, voordrachtskunstenaar uit Hengevelde, behoort tot de deelnemers aan het weekend, dat het tweede themaweekend is tijdens Heerlijck Zicht. Op deze fiets-/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 installaties en landschapskunstwerken te aanschouwen.
Wie de route van Heerlijck Zicht in het weekend van 14 t/m 16 juli fietst of wandelt zal worden besprenkeld met poëzie en verhalen. In het literaire weekend zie je niet alleen de installaties en kunstwerken die de hele zomer langs de kunstroute staan, maar je kunt onderweg ook kijken en luisteren naar verhalen, gedichten, theatrale acts. De wanderelaars en fietsers krijgen inkijkjes in het werk van wandelaar/schrijver/dominee Jacobus Craandijk zelf en andere bekende schrijvers uit de regio Goor-Diepenheim. Liefhebbers van het geschreven woord of van een spannende vertelling willen het literaire weekend niet missen.

Aan deze drie dagen neemt een keur van schrijvers, dichters en voordrachtskunstenaars deel.

Wies Wassenberg, voordrachtskunstenaar uit Hengevelde, draagt deze drie dagen bij de kapel van Kasteel Weldam oa gedichten voor in het Twents.
De schrijver A.L. Snijders is erbij. Hij is de uitvinder van een nieuw literair genre dat het zeer korte verhaal wordt genoemd, afgekort ZKV of zkv en hij zal een aantal ZKV’s laten horen  aan de
voorbijgangers. Lars van de Werf declameert zijn eigen versjes. Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend simpel, maar de versjes van Lars doen iets met je.
 Jan Kristen, voorzitter van de Heerlijckheid Diepenheim en groot fan van de beroemde Twentse dichter H.H. ter Balkt, draagt voor uit het werk van zijn literaire idool. Johanneke ter Stege, stadsdichter van Deventer, verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek.
De Verhalenkraal, een groep verhalenvertellers uit de provincie Overijssel, zal de fietsers en wandelaars onderweg een mooi verhaal offreren en het theatergezelschap Ons Genoegen uit Diepenheim laat hen in een eenakter nader kennismaken met Jacobus Craandijk, de inspirator van de kunstroute.
Pier van Dijk en Tony Boiso, (woord)kunstenaars uit Hengelo, strooien hun poëtische teksten uit over de voorbijgangers en hetzelfde doet de Hengelose stadsdichter Marijke Agterbosch, haar voorganger Fred van de Ven en hun collega Wynand Buursink. Trio 054 zingt Harrie Bannink en cabaretduo Poeder en Plush brengen korte sketches.

Kunstroute Heerlijck Zicht vindt nog plaats tot en met zondag 3 september. De vier themaweekenden die nog plaats vinden zijn; buitentheater (vrijdag 28 t/m zondag 30 juli), sieraad biënnale (vrijdag 11 t/m zondag 20 augustus), open tuinen (vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus) en markten en fairs (vrijdag 11 t/m zondag 3 september).