Voorjaarsfeest Markvelde 16-17-18 mei

Als eerste van de traditionele “voorjaarsklassiekers” staat in het weekend van 16 tot 18 mei het Voorjaarsfeest in Markvelde weer op de agenda.In de kleine buurtschap Markvelde is vrijwel iedereen op de één of andere wijze betrokken bij de organisatie of de voorbereiding van dit jaarlijkse feest. Daarmee is het een bijzonder gezellig en gemoedelijk weekend wat uitstraalt op alle bezoekers.

Voor een ieder is er een aantrekkelijk programma samengesteld, met letterlijk voor elk wat wils.Op vrijdagavond is er de M-factor, een soms spectaculaire, soms aandoenlijke, maar altijd verrassende show voor en door mensen die Markvelde een warm hart toedragen. Later die avond komen vier Drive-In-Shows uit het verleden nog eenmaal hun kunsten vertonen op de bühne in Markvelde voor de Classics Discoshow. Disco Nightlight, 77 Drive In Show, DJ Arjan “Esjan” en UFO Drive In Show komen een spetterende avond verzorgen met muziek uit de 70-80’s. Aan de bezoekers met de mooiste “flower-power-outfit” worden prijzen uitgereikt. Rest van de activiteiten:

Op zaterdagmiddag heeft het programma een impuls ondergaan door een aantal nieuwe onderdelen. Wat gebleven is zijn de tradities van de kinderspelen, het ballonnen oplaten en het vogelschieten. Daarbij is er nu een show van oude tractoren door de oldtimerclub Eibergen, een wedstrijd Klootschieten en muzikaal entertainment in de tent door Gerrit Pelle.

In de avond zal de tent weer uitpuilen met vooral jonge liefhebbers van muziek, feest, gezelligheid en wat er verder zoal nog komt kijken bij een spetterende feestavond. De muziek wordt dit jaar verzorgd door de live band BITTERSWEET. De feestavond krijgt een aankleding en randgebeuren op geheel Markveldse eigen wijze met onder meer een rondgang door de beide Markveldse prinsessen “Miss ’t niet” en “Miss ’t net niet”.

Op de fameuze Markveldse Zondag Middag is het feestterrein aan de Steenmorsweg vanaf 13.00 uur het toneel van een grote hoeveelheid aan activiteiten. Meest in het oog springend is een wervelende show met aangespannen paarden door de damescarroussel van de Koetsenkeerls. Verder kan iedereen die dat aandurft zelf een vlucht maken met de tandemtrike van de Paramoteurs Twente. De traditionele zeskamp heeft dit jaar als thema het WK in Brazilië. Ook is er weer de “Levende Bowlingbaan”. Iedereen die wil, kan zelf als levende bowlingbal proberen zoveel mogelijk kegels over te werpen. Binnen in de tent is er een optreden van Clown Kiko en is er de overdekte en verwarmde kinderrommelmarkt. Buiten is er dan naast de traditionele gemoedelijke kermis speciaal vooor de kleinsten onder ons een springkussen en een levensgrote zandbak. Vanaf 17.00 uur is er dan het afsluitende feest met de achterhoekse band 5BROTHERS en de Eighty Eight drive-in-show.