Voorjaarsfeest Markvelde 8-9-10 mei; “vanouds gezellig”

Als eerste van de traditionele “kermisfeesten” staat in het weekend van 8 t/m 10 mei het Voorjaarsfeest in Markvelde weer op de agenda.

In de kleine buurtschap Markvelde is vrijwel iedereen op de één of andere wijze betrokken bij de voorbereiding van dit jaarlijkse feest. Daarmee wordt een bijzonder gezellig en gemoedelijk weekend georganiseerd wat uitstraalt op alle bezoekers. Voor een ieder is er een aantrekkelijk programma samengesteld, met letterlijk voor elk wat wils. Dit jaar zijn er weer enkele nieuwe elementen aan het programma toegevoegd, zoals bijvoorbeeld op elke avond live-muziek van een band!

Op vrijdagavond is er de M-factor, een soms spectaculaire, soms aandoenlijke, maar altijd verrassende show voor en door mensen die Markvelde een warm hart toedragen. Later die avond komen de mannen van SlowDown uit Haaksbergen op het podium. Zij brengen stevige muziek met oude bekende nummers van bands als The Stones en Queen, maar ook nieuwere als Kensington.

Op zaterdagmiddag wordt de muziek verzorgd door Markveldse dames en heren met de harmonica. Verder zijn de tradities gebleven van de kinderspelen, het ballonnen oplaten en het vogelschieten.

In de avond zal de tent weer uitpuilen met vooral jonge liefhebbers van muziek, feest, gezelligheid en wat er verder zoal nog komt kijken bij een spetterende feestavond. De muziek wordt dit jaar verzorgd door de Achterhoekse band JackFire Live.Deze band van de gebroeders Zieverink stond ook vorig jaar al op Markvelde en speelde toen op de zondag de hele tent plat. Nu zullen zij op de zaterdagavond zorgen voor een ongeëvenaarde sfeer. De feestavond krijgt een aankleding en randgebeuren op geheel Markveldse eigen wijze.

De zondagmiddag, die overigens zonder entreegeld en dus gratis te bezoeken is, krijgt een geheel nieuwe invulling met als meest opvallende evenement de “Aalnkettelrace”. Open tractoren met een aangekoppelde aalnkettel gevuld met schoon water gaan de baan op om te racen. De snelste wint, maar onderweg moet water gespoten worden om de andere coureurs zo nat mogelijk te maken. Het belooft een schitterend spektakel te worden. Verder is het feestterrein aan de Steenmorsweg vanaf 13.00 uur het toneel van de jaarlijks terugkerende zeskamp en is er in de tent een groot optreden van kindercircus Caroly. Een wervelende circusshow met diverse nummers voor en door kinderen. Buiten is er dan naast de traditionele gemoedelijke kermis speciaal voor de kleinsten onder ons een springkussen en een levensgrote zandbak. Vanaf 17.00 uur is er dan het afsluitende feest met de Bentelose band Cooling Crystals en de Eighty Eight drive-in-show.