W.V.V.’34 pas na rust op stoom: “Dominant aan het voetballen”

Robin Rikkert keerde terug en speelde een puike pot. Hij beloonde zichzelf met een treffer.

W.V.V.’34 heeft vandaag in de strijd om de koppositie niet verzaakt. In eigen huis werd Avanti Wilskracht met 5-0 over de knie gelegd. Wie in de rust aan de koffie zat, zou niet het gevoel hebben gehad dat het zo’n grote uitslag zou worden op sportpark Rupertserve, want hoewel de thuisploeg beter was dan de gasten uit Enschede, ontbrak het veelal aan scherpte in de afronding.
Want dat het 0-0 stond halverwege, had de ploeg van Niki Leferink echt aan zichzelf te danken. Diverse spelers waren erg dicht bij een treffer en vooral Lars Aarnink had de bal na een fraaie actie van de levensgevaarlijke Randy Smit voor het intikken. Maar de Enschedese doelman liet zich van de beste kant zien met een miraculeuze redding.
Na rust werd er uit een ander vaatje getapt door W.V.V.’34. De druk ging er vol op en nu waren de heren voorin wél scherp. Maar liefst vijf keer bolde het net. Achtereenvolgens scoorden Robin Rikkert, Randy Smit (kopgoal), Wouter Horstink, Lars Aarnink en  Thomas Wegdam. Laatstgenoemde viel goed in en heeft in de winterstop flink getraind, zij het op Curaçao.

Wij stelden de lange aanvaller enkele vragen. Thomas, 5-0 winnen en scoren, hoe voelt dat? “Echt top! Nu al een paar wedstrijden een kans gehad en helaas niet kunnen benutten. Sinds Lois woensdag terug is gekomen, ging de knop echt om. Toch mooi dat ik dat toch kon scoren met een invalbeurt. Het was natuurlijk al 4-0, dus we konden de wedstrijd rustig uit voetballen. Nu gaan we voor meer minuten en nog meer goals.”

Bij rust nog 0-0, wat is er veranderd waardoor het in de tweede helft wel lukte? Thomas: “Ik denk dat we de eerste helft dominant aan het voetballen waren en ook zeker kansen hebben gehad op een goal. De tweede helft gingen we toch iets anders druk zetten om meer vat te krijgen op de wedstrijd. Het is dan mooi dat je 2-0 voor staat na 55 minuten.”

De groengelen voor de aftrap met enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week. Remi Leferink en Robin Rikkert keren terug ten koste van Joost ten Heggeler (op de bank) en Dani Morsink (op vakantie)
Even lachen naar fotograaf Clemens
Balletje voor van Randy, Wouter Horstink krijgt hem er niet in. Typerend voor de eerste helft
Randy Smit baalt nadat er weer een overtreding op hem werd gemaakt. De scheids trekt geel voor Avanti waar de aanstormende Gijs Pierik ook nog even zijn zegje over wil doen
Vechten om de bal met Remi Leferink, deel zes van deze zondag
Wouter Horstink ineens uit de vrije trap, de keeper redt
Marcel Keizer had een rustig dagje als assistent-scheidsrechter
De levensgrote kans van Lars Aarnink, de keeper maakt zich op voor de wonderbaarlijke redding
Gevecht om de bal met Remi Leferink deel twaalf
Scoren betekent juichen