Waar zijn ze toch mee bezig aan de Bretelerstraat?

De Bretelerstraat ligt er al een tijdje uit, eerst buiten de bebouwde kom, nu erbinnen. Waar zijn ze eigenlijk mee bezig? Enig navraag binnen Hengevelde maakte duidelijk dat menig dorpsgenoot geen notie heeft van de aard van de werkzaamheden. De medewerkers van Mars Infratechniek:
We zijn bezig om een kabel vanaf van zonnepark De Stegenhoek naar een verdeelkast aan de Diepenheimsestraat te krijgen, vanaf het sportpark nog een slordige 600 meter te gaan. Er zijn ook grote gedeeltes geboord, met name onder de Needsestraat door.

LC Energy is in de gemeente Haaksbergen bij de familie Brummelhuis gestart met de bouw van zonnepark De Stegenhoek. Wethouders Jan-Herman Scholten en Johan Niemans hebben de eerste schop in de grond gezet.
‘De Stegenhoek is het eerste van 3 geplande zonneparken die op korte termijn gaan helpen om onze duurzaamheidsdoelstellingen waar te maken’, duidt wethouder Niemans.

Nog 600 meter te gaan

Fruitbomen
Het zonnepark op het land van de familie Brummelhuis tussen de Kinkelerweg en de Stegenhoekweg wekt straks energie op voor 2.600 huishoudens.
Wethouder Scholten stelt voordelen te zien voor de ontwikkeling van het platteland. ‘Op het eerste gezicht zou je denken dat een veld met zonnepanelen geen landelijke aanblik biedt, of dat de natuur er geen baat bij heeft. Maar de zonnepanelen worden mooi ingepast in het landschap. Zo gaan fruitbomen langs de velden zorgen voor een fraaie aanblik voor de passerende fietsers en wandelaars.’ ‘Onze boerderij blijft bestaan, maar wel op een veel duurzamere manier’, aldus grondeigenaren Karin en René Brummelhuis. ‘Biologische veehouderij heeft de toekomst en daar gaan we met veel vertrouwen mee aan de slag.’

 

De eindbestemming

Duurzaamheids- en omgevingsfonds
Projecteigenaar Low Carbon en projectontwikkelaar LC Energy laten epc-contractor BELECTRIC de zonneweide bouwen. Met Energie Coöperatie Haaksbergen zijn afspraken gemaakt over hoe omwonenden van zonneveld De Stegenhoek kunnen profiteren van het project.
Ook draagt de projectontwikkelaar bij aan een duurzaamheidsfonds en een omgevingsfonds waar de lokale gemeenschap beter van wordt.