Wandelroutes in Wegdam

In het mooie Wegdam zijn tal van mooie wandelroutes te vinden. Er zijn verschillende wandelroutes die zich goed lenen voor verschillende wandel types, van korte tot lange wandelingen. Af en toe organiseren ze ook bepaalde wandelingen, zoals de voorjaarswandeling. Wegdam heeft voor iedere soort wandelaar wel wat wils.

Kasteel het Weldam

Een van de mooie wandelroutes die Wegdam rijk is, loopt over het landgoed van het kasteel het Weldam, een van de mooiste kastelen in heel Overijssel. Wat veel mensen niet weten, is dat iets verderop Huize het Wegdam gelegen is. Deze mooie wandelroute voert ons langs een aantal prachtige boslanen, vergezichten en de karakteristieke coulisselandschappen die dit gebied zo uniek maken. De route bedraagt 5 kilometer en volgt oude bospaden en klinkerwegen. Je hebt de optie om een extra lus te nemen om zo de route tot 7 kilometer te verlengen. Het hoogtepunt van de route is natuurlijk Kasteel het Weldam, dat aan het einde van de wandeling in zicht komt. Halverwege de route is Huize Wegdam te zien. Op een natte winterdag is de route minder ideaal, met modderige zandpaden, des te mooier is de route in de zomer. Vergeet niet je regenhoed mee te nemen mocht je toch tijdens een natte dag besluiten om de route te gaan lopen zodat je toch het droogste kan genieten.

Doorkijk tuin weldam

Een andere prachtige wandelroute verkent de doorkijk tuin Weldam en de Havezate Wegdam. De mooie wandeltocht door de prachtige omgeving van de Doorkijk Tuin in Weldam en de Havezate Wegdam begint vanuit Goor. De route bedraagt ongeveer 5,5 kilometer. Het fijne aan deze wandeling is dat er maar een klein hoogteverschil is, wat het een geschikte wandelroute maakt voor wandelaars van alle verschillende niveaus. De paden zijn gemakkelijk begaanbaar en bieden een gevarieerd terrein, ideaal voor een ontspannen wandeling. De regen kan in dit gebied nog wel eens goed doorkomen, dus water repellent voor je jas is niet af te raden.  De wandeling is een mix van verschillende wegen en ondergronden waarover je heen zult lopen, zoals wandelpaden, verharde wegen en natuurlijke paden. Wandelschoenen zijn dus ook aan te raden. Doordat de wandeling een combinatie is van onverharde en verharde paden, gravel en asfalt,is het een boeiende en veelzijdige route door het prachtige landschap van Weldam en Wegdam.

Verkenning van Kasteel Weldam vanuit Goor

Vanuit Goor is er ook nog een optie om het Kasteel van Weldam te gaan verkennen, deze wandeling is net wat langer en avontuurlijker dan de voorgaande genoemde wandeling rondom Kasteel Weldam en zijn omgeving. Deze wandeltocht bedraagt 12,5 km en vereist een goede conditie, omdat de wandeling gewoonweg een stuk langer is. Overigens biedt de wandeling makkelijk begaanbare paden die geschikt zijn voor elk niveau wandelaar. Tijdens deze wandeling kom je een aantal verschillende soorten ondergronden tegen, zoals wandelpaden, natuurlijke paden en verharde wegen. Deze zijn allemaal goed te begaan, ook tijdens wat regen. Dus weer of geen weer, het wandelen kan gewoon doorgaan. Al met al zijn er dus genoeg wandelingen te vinden voor verschillende niveaus. Voor iedere wandelaar in Wegdam is er wat wils.