Wat beweegt vijf Wegdammers om deel te nemen aan de Elastiekenkoers: Bart Oude Rikmanspoel (5)

Het is inmiddels een begrip in de Hof van Twente: De Elastiekenkoers. Op 22 juni staan 180 renners op om evenzoveel kilometers af te leggen voor het goede doel. Daarvan vijf uit Hengevelde; Jan Semmekrot, Bart Oude Rikmanspoel, Martijn Tuinte, Gerard Pierik en Marcel Tijhof. Wat beweegt ze om uit de comfortzone te stappen over enkele weken zoveel kilometers weg te trappen? Vandaag deel 4 met:

Bart Oude Rikmanspoel

‘Op een bewuste avond de wielrenner weer van zolder gehaald, nieuwe wielerkleding gekocht en we konden gaan’ ….

“Onder het genot van een biertje kwam ter sprake dat Jan Semmekrot mee zou doen met de Elastiekenkoers op 22 juni. Gek scherend werd gezegd. ‘Je kunt ook mooi mee fietsen’, nou zo gezegd zo gedaan.

Trouwens ook een mooie stok achter de deur om toch de nodige lichaamsbeweging te pakken. Ik zag het dus wel zitten om mee te doen met de elastiekenkoers.
Op een bewuste avond de wielrenner weer van zolder gehaald, nieuwe wielerkleding gekocht en we konden gaan.

De eerste fiets kilometers vielen eerlijk gezegd nogal tegen. Het weer werkte ook niet echt mee, het was vooral koud en regenachtig. Maar toch elke week geprobeerd wat afstanden te maken.

Tweede pinksterdag hebben we voor mij de eerste gezamenlijke trainingsrit gemaakt van 115 km, dit was goed te doen en geeft goede hoop voor de 180km, deze rit gaan we dan ook zeker uitfietsen!”

Foto boven van links naar rechts:

Jan Semmekrot-Gerard Pierik-Martijn Tuinte-Bart Oude Rikmanspoel-Martijn Tuinte