Wat beweegt vijf Wegdammers om deel te nemen aan de Elastiekenkoers: Martijn Tuinte (1)

Het is inmiddels een begrip in de Hof van Twente: De Elastiekenkoers. Op 22 juni 180 renners op om evenzoveel kilometers af te leggen voor het goede doel. Daarvan vijf uit Hengevelde; Jan Semmekrot, Bart Oude Rikmanspoel, Martijn Tuinte, Gerard Pierik en Marcel Tijhof. Wat beweegt ze om uit de comfortzone te stappen over enkele weken zoveel kilometers weg te trappen?

Dit jaar is het doel: Positieve ontwikkeling in de Hof van Twente. Of dit nu om lichamelijk, sportief of educatief gaat; niemand mag zich geremd mag voelen in zijn of haar ontwikkeling. Dus dit jaar samen in de pedalen om mensen, instellingen of bijvoorbeeld scholen een steuntje in de rug te geven!

Martijn Tuinte

‘Ik heb geen racefiets en geen ervaring met het wielrennen’

“Wij zijn dit jaar hoofdsponsor van de Elastiekenkoers. Hier ben ik via via voor benaderd. Marco Massop, verantwoordelijk voor de sponsoring, gaf toen aan dat ik dan ook zelf mee moet fietsen. Uiteraard ben ik deze uitdaging aangegaan, maar ik had wel twee probleempjes;
Ik heb geen racefiets en geen ervaring met het wielrennen. In het verleden heb ik wel een racefiets gehad maar dit is wel zo’n 15 jaar geleden. Verder fiets ik wel wekelijks maar dan op de mountainbike en dit is heel anders fietsen.

Ik ben een kleine 3 maand geleden begonnen. Helaas hebben we een heel slecht voorjaar gehad met veel wind en regen. Dit was wel afzien maar ik heb wel trouw 2 keer per week getraind, en dan bouw je wel iets op. Afgelopen zondag hebben we een trainingsrit van 110 kilometer gefietst en dit ging gelukkig goed. Ik denk dat ik wel voor de 180 kilometer klaar ben.

Dit jaar kun je niet meer mee doen, alle 200 plekken zijn vergeven.  Wel kun je ons donderdag 22 juni aanmoedigen. Rond 12.30 uur komen we door Hengevelde (rotonde industrieterrein) en hebben we een pauze bij ons op bedrijf. Ook kun je ons rond 18.00 uur in het centrum van Goor binnenhalen. Dit is echt een happening.

Wat wil je verder nog kwijt?
Hopelijk valt de spierpijn nadien mee!”

 

Martijn linksvoor op de foto tijdens de trainingsrit van zondag 28 mei

Foto boven van links naar rechts:

Jan Semmekrot-Gerard Pierik-Martijn Tuinte-Bart Oude Rikmanspoel-Martijn Tuinte