Wat doet Hengevelde in de corona tijd? Voetballen! (5)

Wegdamnieuws is op zoek naar verhalen in deze bijzondere periode. Wat doe jij met de kinderen, voor een goed doel en hoe vul je de tijd op? Nederland is zich in de diepvriesmodus aan het terugtrekken. Theaters sluiten hun deuren, evenementen worden afgelast. Vandaag deel 5.
In deze bijzondere tijden komt de creatieve mens naar boven. Juist nu Nederland massaal binnen zit om het corona-gevaar in te dammen, komt het aan op verbroedering en creativiteit. Vandaag de beurt aan Hamoudi Jaafil. Hij wist zijn voetbalteam, maar tevens vele ouders aan zich te binden met allerlei individuele opdrachten die gefilmd moesten worden. Het filmpje kon worden ingestuurd en vervolgens werden de winnaars bekend gemaakt! Iedere dag, al weken lang een nieuwe opdracht! Hieronder een greep uit de vele opdrachten bij Jo-13 van W.V.V.’34:

Opdracht 1:
Latje trap vanaf de 16. Filmen en hoe veel pogingen had je nodig?
 
Opdracht 2:
Hooghouden. Wie kan het vaakst hooghouden? Filmen!!
 
Opdracht 3:
Flesje water schieten. Vanaf welke afstand schiet jij een fles water om? Film dit.
 
Opdracht 4:
Deze opdracht voer je uit met iemand anders. 1 tegen 1 passeerbeweging. Wie heeft de beste skill move? Film dit.
 
Opdracht 5:
Leg de bal op de penalty stip. Zet 1 vinger op de bal. Maak 10 rondjes en probeer vervolgens de penalty te raken. Mooiste penalty wint.
Je hebt nodig een grijze of groene container, een bal en een telefoon.
 
Mats Jannink in actie
 
Opdracht 6
Vanaf de container ga je 12 passen naar achteren. Je gaat de bal hooghouden en dan in de afvalcontainer koppen. Eerst 10 meter hooghouden en dan 2 meter voor de afvalcontainer een lijn maken en dan moet hij erin. Kan via het hoofd of met de voeten en natuurlijk even filmen.
 
Opdracht 7
Het enige wat je nodig hebt is een tennisbal en iets om mee te filmen, de opdracht is om zo vaak mogelijk hoog te houden met een tennisbal.
 
Opdracht 8
Een stukje techniek vandaag. Je hebt alleen je bal en telefoon nodig om te filmen. Zoek een rustig plekje thuis op waar jij met de bal tegen de muur aan kan schieten. Wat je doet is om en om met links en rechts tegen de muur schieten. Dit doe je zonder de bal aan te nemen dus aan 1 stuk door.
Wie kan er het vaakst zonder een fout met links en rechts de bal kaatsen?
 
Opdracht 9
Een kracht test vandaag. Je hebt alleen je telefoon nodig die je ergens neer kan zetten om te filmen.
We doen vandaag de Wall Sit. Er volgt een filmpje met een voorbeeld. Zorg ervoor dat je benen op 90 graden zitten.
Wie kan er het langst zo zitten?
 
Opdracht 10
Vandaag heb je nodig: een bal, een container en je telefoon.
Schiet de bal in de container vanaf 8 meter. Hoe je dat doet? Mag je zelf weten. Wil je eerst hooghouden, een stiftje of een lob wat jij prettig vindt. Niet vanuit je handen. (Lars)
Hoe veel pogingen ben jij nodig? Filmen!
Hamoudi:”Film alle opdrachten en stuur ze privé na mij toe. Voor elke opdracht zal er een winnaar zijn. Het zijn vooral lekkere prijzen.