Wederom herstel riolering Hengevelde

In periode van 18 januari tot 9 februari wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan diverse riolen in de Hof van Twente. In Hengevelde aan de Wethouder Goselinkstraat 2, plaatsen relining week 5 en de Bretelerweg , eveneens week 5. Uit rioolinspecties is gebleken dat sommige rioolbuizen gebreken vertonen, zoals scheuren. Om verzakkingen van wegen en verstopping te voorkomen is het nodig de riolen te repareren door deze te relinen.
Wat is relining?

Met deze techniek wordt een zogenaamde kous in de te repareren rioolbuis gebracht. Deze kous wordt vervolgens binnenstebuiten gekeerd en tegelijkertijd ontrolt in de bestaande leiding. De kous wordt vervolgens verwarmd, hierdoor hardt de kous uit en is een naadloze en zelfdragende nieuwe kunststofbuis ontstaan in het bestaande riool.

Planning voor de werkzaamheden
In de periode van week 3 tot en met week 6 worden de werkzaamheden uitgevoerd. Eerst worden de riolen gereinigd, daarna worden de relining aangebracht. De werkzaamheden vinden verspreid plaatst binnen de gemeente.

Relining Delden
• Odinksveld tussen Langestraat en Rupperink, plaatsen relining week 3;
• Vossenbrinkweg 13 tot 21, plaatsen relining week 5;
• Zuiderhagen 1a en 7, plaatsen relining week 5;

Relining Goor
• Buitenhagen 2 tot en met 20, plaatsen relining week 4;
• Haaksbergerweg 1 tot 9, plaatsen relining week 5;

Relining Diepenheim
• Middenstraat 3 tot 21, plaatsen relining week 5;

Relining Hengevelde
• Wethouder Goselinkstraat 2, plaatsen relining week 5;
• Bretelerweg 5

De planning is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Aanwonenden worden tijdig schriftelijk geïnformeerd als de planning wijzigt.
De gemeente heeft het rioolonderhoud uitbesteed aan de GMB Rioleringstechniek B.V.

In 2016 zijn tijdens onderhoudswerkzaamheden ook al schades geconstateerd aan de riolering in de Goorsestraat. Om de afvoer te waarborgen heeft de gemeente besloten afgelopen november het riool te repareren in de Goorsestraat tussen de Diepenheimsestraat tot Nieuwstraat.