Wegdamnieuws gaat internationaal en slaat de handen ineen

In het straatbeeld van Hengevelde is hij inmiddels een bekende verschijning. De naam is gemakkelijker over te tikken dan uit te spreken: Guesh Gebreyohanus. In het verleden was hij journalist en cameraman in Eritrea en woont inmiddels een jaar of drie in Hengevelde aan de Diepenheimsestraat. De participatiecoach van de gemeente Hof van Twente, Maaike Turk benaderde de redactie van Wegdamnieuws of hij gezien zijn interesse niet iets kon betekenen voor Wegdamnieuws. Tijdens het ‘keukentafelgesprek’ kwamen er allerlei ideeën naar boven wat de integratie van Guesh ten goede zou kunnen komen, waaronder bijvoorbeeld reportages maken van sportwedstrijden in Hengevelde of een time-lap van zorgboerderij Pierik aan de Slotsweg.
In Eritrea zal het anders werken zijn voor Guesh dan hier in Nederland: De censuur regeerde bij de reportages en kritiek op de regering zou zo maar een langdurige gevangenis op kunnen leveren. Hij heeft naar eigen zeggen ervaring in het maken van tv-reportages.
De participatiecoach van de gemeente Hof van Twente heeft als functie statushouders met en afstand tot de arbeidsmarkt op weg te helpen.