Wegenonderhoud in de planning

 


De provinciale wegen de N824/N740 Neede –Diepenheim/Hengevelde staan voor 2013 op de planning voor onderhoud. Het betreft de Diepenheimseweg tussen Neede en de grens met Overijssel en de N740 vanaf de Diepenheimseweg tot aan de grens met Overijssel.
Het asfalt op de Deldenseweg is weg (N740) is niet aan vervanging toe. Op de Diepenheimseweg (N824) wordt het asfalt vervangen. In combinatie met het onderhoud is voor het hele traject, in samenspraak met de gemeente Berkelland, een studie gestart waarin de mogelijkheden onderzocht zijn om met kleinschalige maatregelen verkeersveiligheid te verbeteren.

Daarbij gaat het onder andere om het optimaliseren van de 80km/uur inrichting van de weg volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig, het opheffen van aanliggen de parkeerstroken, het toegankelijk maken van bushaltes voor minder validen en verbeteren van de fietsoversteken bijvoorbeeld bij De Venneriet.

Geplande werkzaamheden
Het gaat om de Diepenheimseweg vanaf Neede tot de grens met de provincie Overijssel en de Deldenseweg vanaf de N824 tot aan de grens met Overijssel. Op de Diepenheimseweg wordt het asfalt vervangen, op de Deldenseweg niet.