Welke tassen zijn ideaal als boodschappentas?

Ga jij regelmatig op de fiets of lopend boodschappen doen? Dan is een goede boodschappentas natuurlijk onmisbaar. Toch zien we dat veel mensen de standaard tassen van de supermarkt gebruiken, wat eigenlijk ontzettend zonde is. Niet alleen betaal je hier iedere keer geld voor, maar is het ook slecht voor het milieu. Deze tassen worden vaak in de kelder gelegd en de volgende keer dat je weer naar de supermarkt gaat vergeten. Dit resulteert dus in het onnodig blijven kopen van plastic tasjes, wat ook niet goed is voor het milieu. Maar welke tassen zijn nu eigenlijk wel ideaal als boodschappentas? Wij vertellen het je!

Ga voor een herbruikbare tas

Zoals we net al even hebben geschetst, is het iedere keer kopen van een nieuwe tas niet bepaald verstandig. Veel beter is het om te kiezen voor een herbruikbare tas. Koop bijvoorbeeld een shopper als boodschappentas, die je iedere keer dat je naar de winkel gaat, mee kunt nemen om je boodschappen in te kunnen doen. Dit heeft als voordeel dat je alles maar een keer in de hand hebt, mits je natuurlijk gebruikmaakt van de zelfscanner. Het enige wat wel kan gebeuren, is dat je eruit wordt gehaald voor een steekproef, maar dan zullen ze in de meeste gevallen je tas weer netjes voor je inpakken.

Tote bags

Tote bags zijn de laatste jaren enorm populair geworden, en met goede reden. Deze stoffen tassen zijn duurzaam, herbruikbaar en zien er ook nog eens trendy uit. Ze hebben vaak lange hengsels waardoor je ze comfortabel over je schouder kunt dragen. Bovendien zijn ze licht van gewicht en gemakkelijk op te vouwen, waardoor je ze altijd bij de hand kunt hebben. Met een tote bag draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar heb je ook een praktische en stijlvolle boodschappentas.

Shoppers

Als we het hebben over een tas die bij uitstek geschikt is voor het meenemen van de boodschappen, dan zijn dat wel shoppers. Deze tassen zijn overigens niet alleen handig voor de boodschappen, maar ook om mee te nemen op vakantie als strandtas. Natuurlijk snappen we heel goed dat het kopen van een grote strandtas voor al je handdoeken vele malen mooier is, maar is een shopper wel een goed alternatief voor het geval je even niets anders hebt.

Trolley

Je hebt ze vast weleens zien lopen, de met alle respect wat oudere dames met een boodschappentrolley achter zich aan. Nu snappen we heel goed dat je hier op jonge leeftijd misschien niet mee wilt lopen, maar dit is wel ideaal. Juist omdat deze trolley wieltjes heeft, hoef je hem ook niet te tillen. Zo kun je dus prima wat meer boodschappen meenemen dan normaal en kun je helemaal op je eigen tempo naar huis lopen. Dit heeft als voordeel dat je ook dagelijks wat extra beweging krijgt en de auto kunt laten staan. Al met al dus een prima manier om de boodschappen te kunnen doen.