Werkzoekende jongeren in Twente gaan speeddaten

Werkzoekende jongeren van 18 tot 27 jaar kunnen met potentiele werkgevers kennis maken tijdens tien speeddates. Samen met uitzendbureaus en een groot aantal werkgevers organiseert Werkplein Twente, vanuit de aanpak Jeugdwerkloosheid, in 2016 een maandelijkse speeddate om de werkloosheid onder Twentse jongeren aan te pakken.

De werkzoekende jongeren ontvangen van het  UWV Werkbedrijf een uitnodiging voor de speeddates. Ook Twentse jongeren tussen 18 en 27 jaar oud die geen WW-uitkering hebben, zijn van harte welkom.

Voor 45 jongeren: een baan!
Vorig jaar oktober vonden er al drie speeddates plaats waarbij 45 van de 90 deelnemers actief zijn bemiddeld richting werk. Per speeddate waren er 15 uitzendbureausen werkgevers die allen aangaven ook aan toekomstige speeddates mee te willen doen. Ook de deelnemende jongeren waren erg enthousiast over deze vorm van contact met potentiële werkgevers. Deze resultaten waren aanleiding voor Werkplein Twente om van de speeddates een frequent terugkomend evenement te maken.

Rob Christenhusz, portefeuillehouder van de regionale aanpak jeugdwerkloosheid in Twente: “Wij zien de samenwerking tussen de aanpak jeugdwerkloosheid, de partners van Werkplein Twente en uitzendbureausals een grote kans om jongeren te ondersteunen om een baan te vinden. De resultaten van de al georganiseerde speeddates liegen er niet om: we hebben al 45 jongeren kunnen helpen uit de uitkering te komen. Door het intensief samenwerken met uitzendbureaushopen we ook in 2016 veel jongeren te kunnen feliciteren met een baan.”

Data en locaties speeddates (steeds van 13.00 tot 15.00 uur):
29 januari, locatie ROC van Twente, De Gieterij te Hengelo
26 februari, locatie Werkplein Twente te Almelo
18 maart, locatie Werkplein Twente te Enschede
29 april, locatie Werkplein Twente te Almelo 
20 mei, locatie ROC van Twente, De Gieterij te Hengelo
24 juni, locatie Werkplein Twente te Enschede
23 september, locatie Werkplein Twente te Almelo
28 oktober, locatie Werkplein Twente te Enschede
18 november, locatie ROC van Twente, De Gieterij te Hengelo
16 december, locatie Werkplein Twente te Almelo

Voor deelname aan de speeddates kunnen jongeren zich online  inschrijven via www.werkpleintwente.nl/evenementen