Wethouder Harry Scholten aanwezig bij spoedoverleg Cogas

Harrie: ”Vanavond is er een commissie vergadering in t gemeentehuis. Daar zal ik antwoorden op vragen van diverse partijen. Vrijdag komen we inderdaad met de aandeelhouders van Cogas in spoedvergadering bijeen.  Meer heb ik op dit moment niet te melden niet anders dan dat ik de manier van communiceren door Cogas maar ook van Ziggo onzorgvuldig zelfs uitermate onfatsoenlijk vind richting hun klanten en dat wij als aandeelhouder Cogas er indringend op zullen aanspreken”.

De aandeelhouders van netwerkbeheerder Cogas komen nog deze week samen voor een spoedoverleg. De ontstane onrust rondom de gedwongen overgang voor de inwoners naar een andere provider wordt dan besproken. Wethouder Harry Scholten zal namens de gemeente Hof van Twente bij het aandeelhoudersoverleg aanwezig zijn.

Wethouder Theo de Putter van de gemeente Wierden is de initiatiefnemer van het spoedoverleg. “Ik zag vorige week de eerste commotie ontstaan en heb toen mijn secretaresse gevraagd voor deze week de aandeelhouders bij elkaar te roepen voor een informele vergadering”, zo laat hij op RTV Oost weten.

De Putter laat tevens weten dat de gemeenten op de hoogte waren van de moeizame onderhandelingen tussen Cogas en Ziggo. “Dat er zoiets zat aan te komen kon je al heel lang bevroeden. Dus het was geen verrassing dat dit zou gebeuren. De commotie daaromheen natuurlijk wel.”

De wethouder geeft aan dat er vanuit Cogas een ‘reparatieslag’ gemaakt moet worden. “De commotie is er en daar kunnen wij niets meer aan doen. Er moet nu gekeken worden naar de gevolgen voor de inwoners en bepaald worden hoe de situatie verbeterd kan worden. “Denk aan hulp bij het omzetten van de emailadressen of bij het installeren van de apparatuur. Daar zit namelijk een groot deel van de pijn.”

(bron www.tvoost.nl )