Woensdag voorlichtingsavond over het groot onderhoud en aanpassingen N347 Goor-Haaksbergen

Aanstaande woensdag 3 november is er van 19:00 uur tot 21:00 uur in Herberg De Gebrande Waateren, Goorsestraat 15, een voorlichtingsavond over het groot onderhoud en aanpassingen aan de provinciale weg N347 Goor-Haaksbergen.
Projectmanager Infrastructuur Overijssel Frans Uijlenbroek:

De provincie Overijssel werkt op veel plaatsen aan de verbetering van de wegen in Overijssel en voert onderhoudswerkzaamheden uit. Zo ook aan de provinciale weg N347 tussen Goor en Haaksbergen in de gemeenten Hof van Twente en Haaksbergen. Deze weg loopt door de bebouwde kom van Hengevelde en Sint Isidorushoeve. Wij zijn van plan om hier in het voorjaar van 2022 groot onderhoud uit te voeren en de weg te verbeteren.

Waarom zijn de werkzaamheden nodig?
Bij groot onderhoud gaat het om het één op één vervangen van het asfalt van een heel wegvak of een gedeelte ervan. Dit is nodig omdat het wegdek op meerdere plekken niet meer in goede staat is. Bij de N347 op het tracé Goor-Haaksbergen gaat het om de hoofdrijbaan en de parallelweg. Daarnaast willen we de N347 in de bebouwde kom van Hengevelde en Sint Isidorushoeve verkeersveiliger maken door een aantal aanpassingen uit te voeren, zoals de herinrichting van voet- en fietspaden en oversteekplaatsen. Hiervoor wordt een ontwerp gemaakt, ook in overleg met gemeenten en plaatselijke belangen, die tijdens de inloopbijeenkomsten te zien is en besproken kan worden.
Als de weg klaar is kan deze weer minstens 15 jaar mee wat betreft groot onderhoud.

Voor meer informatie verwijs ik u ook naar www.overijssel.nl/n347GoorHaaksbergen, waar ook diverse tekeningen van het ontwerp te zien zijn en linkjes naar de uitzendingen die we al gehad hebben over het ontwerp.

Hieronder de officiële uitnodiging:

Geachte bewoner(s),

In vervolg op onze digitale bijeenkomsten van 23 juni en 5 oktober, over het groot onderhoud en aanpassingen aan de provinciale weg N347 Goor-Haaksbergen, willen wij u informeren over de voortgang en plannen van het project met een inloopbijeenkomst. In deze brief leest u hier meer over.

Opmerkingen/wensen
U heeft de mogelijkheid gehad om uw wensen en/of opmerkingen aan ons door te geven, waarvoor dank.
Wij hebben elke wens en/of opmerking zorgvuldig bekeken en overlegd met onze verkeerskundigen en landschapsadviseur. Dit heeft op een aantal punten geleid tot aanpassingen van het plan. Bewoners die gereageerd hebben, kregen persoonlijk een reactie op hun wens of opmerking.

Dinsdag 2 november en woensdag 3 november 2021 organiseren wij een inloopbijeenkomst Coronamaatregelen staan het toe om weer fysieke inloopbijeenkomsten te organiseren. U bent van harte welkom in:
Sint Isidorushoeve – dinsdag 2 november 2021 van 19:00 uur tot 21:00 uur in Café Dwars, Goorsestraat 219, 7482 CG Haaksbergen.,
Hengevelde – woensdag 3 november 2021 van 19:00 uur tot 21:00 uur in Herberg De Gebrande Waateren, Goorsestraat 15, 7496 AA Hengevelde
U kunt dan een toelichting krijgen op het ontwerpplan. Ook kunt u vragen stellen over de te nemen maatregelen. U kunt tussen 19:00 en 21:00 uur langskomen, en hoeft zich niet aan te melden. De koffie – met wat lekkers – staat klaar!

Deze informatieavonden zijn openbaar. Dat betekent dat alle bezoekers een coronatoegangbewijs en identiteitsbewijs moeten tonen. Houd uw telefoon met QR code en ID bewijs daarom bij de hand bij binnenkomst, dit zal door een van onze medewerkers gecheckt worden. Uiteraard is een papieren coronabewijs ook geldig.

Bel of mail ons gerust als u nog vragen heeft
Heeft u vooraf vragen? Neem dan contact op met de projectleider: Frans Uijlenbroek. Hij is te bereiken via mail:
N347GoorHaaksbergen@overijssel.nl.

Foto Ruben Eijsink