Workshop snijtechniek bij Rotink Kook en Kado
Vrijdagmiddag 21 februari 2014 geeft een ervaren kok workshops snijtechnieken met Zwilling messen, bij Rotink Kook en Kado in de winkel.
Tijdens de workshop maakt u kennis met de basis snijtechnieken. U past deze toe op het snijden van groenten in brunoise, julienne en chinoise. Hierbij wordt uiteraard gelet op de snijbeweging maar ook op de greep en de houding achter de snijplank. Daarnaast leert u om op een gemakkelijke manier een uitje te snipperen en een citrusvrucht schoon te maken. U krijgt uitleg over welk mes te gebruiken voor welke handeling, de chef demonstreert hoe u een rondvis fileert en toont enkele snijtechnieken. Tot slot krijgt u informatie over het behoud en onderhoud van uw messen; hoe houdt u een mes scherp, hoe maakt u het mes schoon en hoe bergt u het mes op.
U kunt zich met een hele groep aanmelden, maar als u met minder bent kan dit natuurlijk ook. Gezellig met uw buren, familie of vrienden.
Je kunt je telefonisch opgeven bij Rotink Kook en Kado, vraag naar Inge: 0547-333239.
De tijden zijn:
-14.30 uur
-16.00 uur
-17.30 uur
-19.00 uur
-20.30 uur.
Er kunnen zes mensen per tijdstip meedoen, dus wees er snel bij ! Vraag je man, buurvrouw, vriend/in of moeder gezellig mee. De kosten zijn € 5,00 p.p. voor workshop met een leuke attentie. Verder zijn er volop aanbiedingen van messen!