WVV’34 past alcoholbeleid aan: Nix onder de 18

De wet is helder, de praktijk bleek in het verleden echter anders te werken. Bij de omliggende buurtverenigingen zijn er gesprekken gaande, het bestuur van WVV heeft in de afgelopen week stappen ondernomen. Hieronder de ingezonden brief van het hoofdbestuur van de Wegdamse Voetbal Vereniging:

Graag informeren we u nogmaals over de veranderingen in ons alcoholbeleid in de kantine van W.V.V’34. In 2014 is de wettelijke leeftijdsgrens voor alcohol van 16 naar 18 jaar verhoogd. Dat betekent dat sportkantines geen alcohol mogen verkopen aan mensen onder de 18 jaar. Wie dus onder de 18 is, mag geen alcohol drinken in de kantine van W.V.V.’34.

Onze vereniging moet zich dus aan de wet houden. Het bestuur, maar ook zeker de trainers en leiders zijn geenszins van plan om als politieagent op te treden maar wij zijn verplicht om ons aan de wettelijke regels te houden. Wij rekenen daarom op eenieders medewerking en gezonde verstand om te voorkomen dat WVV wordt geconfronteerd met extra controles en hoge boetes. Tevens doen we een beroep op ouders om dit in huiselijke kring te bespreken waardoor verdere discussies worden voorkomen.
 

Het bestuur voelt zich medeverantwoordelijk voor het welzijn en de veiligheid van minderjarige spelers en - bezoekers en wil ten koste van alles voorkomen dat zij wordt aangesproken op niet-nakoming van deze wet. De A –en B jeugd, trainers, leiders en kantine personeel zijn nogmaals op de hoogte gebracht van deze maatregel.

Met hartelijke groet

Namens het hoofd –en jeugdbestuur