Zaterdag Presentatieviering communicantjes

De eerste Heilige Communie in Hengevelde vindt pas plaats op zondag 3 juni 2012 om 10.00 uur in de H.H. Petrus en Paulus kerk te Hengevelde. Maar zaterdag 14 april aanstaande zal de Presentatieviering voor de communicantjes gehouden worden in bovengenoemde kerk om 19.00 uur. Van de 43 kinderen die in dezelfde groep zitten doen er 29 communie.

Vorige week woensdag zijn enkele ouders druk bezig geweest op school om van alle kinderen uit groep 4 een silhouet te tekenen. Deze worden vrijdag aanstaande uitgeknipt en op een levensboom geplakt in de kerk.

Eerste Heilige Communie
De Eerste Heilige Communie is in het christendom de feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst nadert tot de Eucharistie. De eucharistie is het belangrijkste sacrament van de Katholieke Kerk Het Sacrament van de Eucharistie is het centrum en bron van onze gemeenschap van geloof. Vanzelfsprekend vraagt deelname hieraan een zekere bekendheid met de opbouw en betekenis van Eucharistie. Daarom is er in onze kerk voor gekozen om kinderen pas vanaf 7 a 8 jaar volledig hieraan te laten deelnemen. De kinderen kunnen dan lezen en het kan dan ook bespreekbaar gemaakt worden in de gelovige opvoeding thuis.

De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten (Doopsel, Eucharistie en Vormsel)