Zet een boom voor je raam vannacht!

Juryleden beoordelen op 22 april tekeningen van bomen bij het raam

“Stel je voor, je bent een boom, wat is dan jouw droom?’ Die vraag stond centraal bij de tekenwedstrijd van dit jaar. De tekenwedstrijd over bomen was al gestart voordat de coronamaatregelen werden getroffen. Ondanks corona gaat de wedstrijd door, maar wel in aangepaste vorm. Op 22 april, de uiterste inzenddag, kunnen kinderen hun tekening voor het raam hangen. De jury komt dan op die dag voor het raam kijken naar de tekening.

Tekeningen voor het raam
Kinderen die hun tekening ophangen voor het raam, kunnen dit laten weten tot en met maandag 20 april via mail info@hofpower.nl of whatsapp 06-41008824 (met vermelding van naam van het kind, adres en leeftijd/groep). Er worden 4 winnende tekeningen uitgekozen in 4 leeftijdscategorieën. Kinderen uit groep 1 t/m 8 kunnen meedoen. De winnende tekeningen worden afgedrukt op een echte bloeikaart (een kaart met bloemzaadjes erin verwerkt) en verspreid in Hof van Twente rond 22 mei, de Dag van de Biodiversiteit.
 
Droom van een boom
De wedstrijd is een initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, Hofkracht en HofPower (het schoolprogramma van de gemeente over duurzaamheid). Een “droom van een boom” kan van alles zijn: simpelweg een mooie boom, maar bijvoorbeeld ook een bijzondere fantasieboom (bijvoorbeeld een boom met verschillende kleuren bladeren, een geldboom, met een grote boomhut of een zingende boom), maar kan natuurlijk ook iets zijn waar de boom over droomt (bijvoorbeeld dat de boom midden op de kermis staat of bovenop een berg).