Zondag 10 december Kastelenwandeling en Kerstmarkt Diepenheim

Op zondag 10 december wordt het Stedeke Diepenheim weer omgetoverd in een waar kerstparadijs. Diepenheim is dan namelijk hét decor van de jaarlijkse Kastelenwandeling en de Kerstmarkt.

Kastelenwandeling, langs minimaal 3 kastelen! Er zijn twee nieuwe routes uitgewerkt van ca. 8 en 15 km. Dit jaar gaat de korte langs drie kastelen en tijdens de lange afstand passeert u er zelfs vier! Naast de kastelen gaat de route ook langs de kerk en Watermolen Den Haller, die ook geopend zijn voor een bezichtiging, en u hoort de midwinterhoornblazers. 

De routes worden bewegwijzerd en gaan zowel over verharde als onverharde wegen. De start is tussen 10.00 en 13.00 uur in het Ottenhuis, tegenover Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat in Diepenheim. Deelname bedraagt € 4,50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee lopen. De prijs is inclusief koffie of thee met krentenwegge onderweg. De Kastelenwandeling is ook geschikt is voor liefhebbers van nordic walking. Meer info over de Kastelenwandeling: www.vvvhofvantwente.nl.

Kerstmarkt Zoek je de perfecte plek voor originele kerstcadeaus, spullen om je huis nog gezelliger te maken, allerlei lekkernijen en een compleet programma muziek, theater en andere optredens?

Kom dan zondag 10 december tussen 12.00 en 17.00 uur naar de sfeervolle kerstmarkt in het centrum van Diepenheim. Met ruim 120 kramen wordt het Stedeke omgetoverd tot een waar kerstparadijs.

Het culturele programma belooft ook veel goeds. Heel de Hof komt samen in Diepenheim, want te gast zijn De Dutch Music Barn uit Markelo met een kerstmusical, het Goors Schlagerkoor en de Deldense Kerstmutsen met  een verrassend repertoire, de Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim zullen door het Stedeke schallen en misschien vangt u wel een glimp op van de Drie Wijzen en de Kerstman. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen en voor durfals staan ook dit jaar de ezeltjes klaar om op te rijden. Tevens zijn deze middag de winkels en galeries geopend. Toegang is gratis.

Geen wonder dus, dat de Diepenheimse kerstmarkt een absolute "must" is geworden. Tot ver buiten de grenzen van de regio is de markt bekend en geliefd omwille van zijn buitengewoon gezellige sfeer. Een dag die mede mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers, zoals de Verkeersregelaars Diepenheim, de Diepenheimse Schutterij, deelnemers en sponsoren!

Graag tot zondag 10 december!