Zonnebloem uitstapje 2023: opa’s en oma’s met hun kinderen en kleinkinderen om samen terug te gaan in de tijd

Op vrijdag 1 september stapten we met ruim 40 deelnemers en een flink aantal vrijwilligers in de rolstoelbus van ter Doest voor het jaarlijkse uitstapje van de Zonnebloemafdeling Hengevelde-Isidorushoeve, om te gaan genieten van een dagje uit naar het “Speelgoed en oude ambachtenmuseum” in Terschuur.

KLIK HIER VOOR MEER FOTO’S

Ria Doeschot: “Daar aangekomen zijn we het bezoek begonnen met een goed verzorgde lunch. De uren daarna waren eigenlijk te kort om te genieten en herinneringen op te halen tussen het speelgoed en gebruiksvoorwerpen van vroeger, van flesjes 4711 tot … teveel om op te noemen. Oude ambachten en beroepen uit alle tijden waren er te zien en alles wat niet achter glas zit mocht je aanraken en proberen. Tussen alles wat er te zien was vonden we ook een grote collectie klederdrachten en mode, uit alle tijden. Een bezoek aan dit museum is zeker een aanrader voor opa’s en oma’s met hun kinderen en kleinkinderen om samen terug te gaan in de tijd.

Na in het restaurant nog even een drankje genuttigd te hebben stapten we in de bus om ons door onze chauffeur Pascal via een zeer toeristische route, mede bepaald door wegwerkzaamheden, weer naar Hengevelde te brengen waar bij de “Gebrande Wateren” de keukenbrigade een heerlijk diner voor ons had bereid zodat iedereen tegen 20.00 uur moe, voldaan en tevreden weer huiswaarts kon gaan. Een speciaal dank je wel voor onze vrijwilligers is op zijn plaats, want zonder hen was deze dag niet mogelijk.

Deze dag heeft laten zien dat gezien het aantal rolstoel- en rollatorgebruikers een fysieke beperking geen reden hoeft te zijn om thuis te blijven, laat ons daarom weten als u belangstelling heeft voor Zonnebloemactiviteiten en geef ook uw wensen aan ons door”.

HERINNERING
Komend weekend willen we aandacht besteden aan de landelijk Ziekendag, er staan veel mensen op onze lijst die we willen verrassen met een bloemetje. Misschien staat er iemand tussen die u al heel lang een bezoekje wil brengen, dit is een mooie gelegenheid, dus als u ons wil helpen bij het bezorgen en verrassen van mensen waarvoor een bloemetje klaarstaat meldt u dan aan bij:
Ria Doeschot 06-57067111.