32 vluchtelingen worden opgevangen in Bentelo

De opvanglocatie aan de Hagmolenweg in Bentelo

Rectificatie: de eerder getoonde foto betrof een archieffoto. Bovenstaande foto betreft de locatie in Bentelo.

Vanaf september worden tijdelijk 32 Oekraïense vluchtelingen opgevangen aan de Hagmolenweg in Bentelo. De gemeente huurt hiervoor een recreatiecomplex van 8 appartementen die elk geschikt zijn voor 4 personen.

De locatie wordt in ieder geval voor een half jaar ingezet voor opvang: van 11 september tot maart 2024. Als er nog behoefte aan opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne en de situatie dit toelaat, dan zal de opvang langer duren. De directe omgeving en de dorpsraad zijn inmiddels geïnformeerd over de komst van de Oekraïense vluchtelingen.

Nog steeds vluchten er dagelijks mensen uit Oekraïne. Daarnaast zijn er Oekraïners op zoek naar nieuwe woonruimte omdat hun tijdelijke huisvesting afloopt. De Rijksoverheid legt gemeenten jaarlijks taakstellingen op voor het huisvesten van deze vluchtelingen. Dat betekent dat de Rijksoverheid bepaalt hoeveel Oekraïense vluchtelingen een gemeente moet opvangen. Voor Hof van Twente zijn dat er 190 in 2023.

Met de opening van de opvanglocatie aan de Hagmolenweg voldoet Hof van Twente aan die taakstelling. Voor 2024 zal een nieuwe taakstelling volgen. Daarom blijft de gemeente op zoek naar opvanglocaties.