Bedrijvig Bentelo verrast!

Het was een meer dan geslaagde zondag voor ondernemers uit Bentelo. (KLIK HIER voor het fotoalbum) De eerste editie van Bentelo in Bedrijf werd gisteren gehouden op vier verschillende locaties in en om Bentelo, allen met een verschillend thema. De dag begon fris en dat bleef het. Gelukkig bleef de regen uit en liet het de ijverige ondernemers en bezoekers niet weerhouden om zich te laten verrassen met wat het ondernemende dorp allemaal te bieden heeft. Ruim 60 leden van de ondernemersvereniging lieten ieder op geheel eigen wijze een kijkje nemen in hun keuken. Serieus en zakelijk, maar ook met een knipoog. Een laagdrempelige manier van ontmoeten dat past bij Bentelo. Van tevoren was er al gespeculeerd over bezoekersaantallen; “Ergens tussen de 500 en 5000’, werd gegrapt. Meetbaar is het niet, maar gezien de toeloop en weggaven van soep tot promotie-artikelen zal dit ergens in het midden zijn uitgekomen. De enorme deelname van bedrijven is te danken aan het enthousiasme, dat aanstekelijk werkt. De ondernemersvereniging kent ruim 100 leden, maar is heel blij met deze grote deelname. Met een grote pendeltrein konden bezoekers de verschillende locaties bezoeken. Er was zoveel te beleven dat menigeen hier een dagtaak aan heeft gehad. Vooral het Hagmolenbos deed verbazen. In een hele korte tijd werd daar een oergezellig festivalterrein uit de grond gestampt. Ook op de andere plekken is heel hard gewerkt om het voor iedereen aantrekkelijk te maken, of het nu ging over persoonlijke verzorging, agrarische innovatie of duurzaamheid. Een boer en schoonheidsspecialiste een connectie laten maken, het kan allemaal in Bentelo!
Ilse Visscher: “Volgens mij hebben we met het mooie artikel in de krant van vandaag van Rob Steentjes en nu met Wegdamnieuws een mooi stuk aan publiciteit! We hebben gisterenavond nog gezellig nagezeten, geborreld en gegeten en de Bentelose ondernemers waren zeer positief!” 

Tom Jannink: "Ik kijk er positief op terug. Veel bezoekers en veel enthousiaste reacties. Mensen waarderen juist de vier verschillende locaties met allen een eigen dynamiek.


De waarheid in Bentelo werd verteld door Harrie Onzin met zijn glazen bol