Beweegroute Bentelo heeft jouw stem nodig! Breng je stem uit!

“In Bentelo zijn we bezig met een super gaaf initiatief, namelijk een beweegroute. De Beweegroute Bentelo wordt dé plek voor jong en oud waar je kunt bewegen en ontmoeten. Ieder op zijn eigen manier!”, vertellen Linda Bebseler en Nick Sueters namens de werkgroep Beweegroute Bentelo van Stichting de Pol. “Voor de realisatie hiervan hebben we jouw stem nodig. Want we doen mee aan de ‘VOORbeeld-verkiezing 2022’ waarbij we een heel mooi geldbedrag hopen te winnen. Stemmen kan van 1 tot en met 14 juni via www.beweegroutebentelo.nl.”

Stem op Beweegroute Bentelo!
De Beweegroute Bentelo doet mee aan de ‘VOORbeeld-verkiezing 2022’. Jaarlijks geven de partners van VOOR 10% van hun omzet aan de stichting VOOR. Het geld gaat naar enkele projecten waar de wereld een beetje mooier van wordt. “Met onze beweegroute sluiten we perfect aan op het thema van dit jaar: VOOR een gezonde samenleving. Samen bewegen in de buitenlucht, gezonder kan het niet!”, zegt Linda. “Om te winnen hebben we zoveel mogelijk stemmen nodig. Van 1 t/m 14 juni kun je stemmen. Je kunt zelfs twee keer 10 punten aan ons geven door te stemmen via Facebook én LinkedIn. Alle info over het stemmen vind je via onze site. Jij stemt toch ook op ons?!”

Iedereen in beweging
“Het ultieme doel is om alle inwoners in en om ons dorp in beweging te krijgen. Met de beweegroute kan iedereen van elke leeftijd dit op zijn of haar eigen manier doen. Een rustige wandeling, een rondje hardlopen of een intensieve training. Met deze route kan het allemaal! We creëren hiermee een plek waar verschillende leeftijden samenkomen. Een plek waar de sportverenigingen hun conditie en kracht op peil kunnen houden. En een plek waar je individueel kunt sporten”, licht Linda de beweegroute verder toe.

De route
De Beweegroute Bentelo wordt gerealiseerd rondom Sportcomplex De Pol, langs de school, de kinderopvang en het WoonZorgComplex. Door deze gunstige ligging kunnen alle doelgroepen erg gemakkelijk op de route komen. Langs de route van ruim 500 meter komen allerlei toestellen, ook voor kinderen en ouderen, en een krachthonk. De vrijwilligers in het dorp gaan het onderhoud verzorgen, net zoals dat nu bij het sportcomplex ook al gebeurt.

Een aanwinst voor de hele gemeente!
“Qua binnen-faciliteiten is er veel beschikbaar, maar de buiten-faciliteiten om samen te sporten en te ontmoeten zijn beperkt. Daarom is dit een uniek project, niet alleen voor Bentelo maar voor de hele gemeente Hof van Twente”, legt Nick uit. De beweegroute is voor iedereen vrij toegankelijk. (Binnen)sportverenigingen in de omgeving kunnen uitwijken naar de beweegroute voor (kracht)trainingen. Hardloopgroepen in de buurt kunnen de beweegroute opnemen in hun looproutes. De beweegroute kan aangesloten worden op het wandelnetwerk, waarmee ook toeristen gebruik gaan maken van de route. “Én het is een nieuwe plek waar ‘nieuwe’ sportgroepen kunnen ontstaan!”, vult Linda aan.

Meer informatie: www.beweegroutebentelo.nl